Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
"ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018" - ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ / "Μπλαζέ", αλλά και δυνατοί οι Κροάτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018" - ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ / "Μπλαζέ", αλλά και δυνατοί οι Κροάτες

Η ισχυρή Κροατία θα βρεθεί στον δρόμο της Εθνικής μας ομάδας στα μπαράζ για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέφυγε την Ιταλία, που ήταν το μεγάλο όνομα των "ισχυρών" της κλήρωσης, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την "παρέα" του Μόντριτς, του Κόβατσιτς, του Πέρισιτς, του Ράκιτιτς και του Μάντζουκιτς, άσων που αγωνίζονται σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου στο Ζάγκρεμπ και η ρεβάνς στις 12 Νοεμβρίου στο Νέο Φάληρο.

Ελλάδα και Κροατία τέθηκαν αντιμέτωπες τελευταία φορά στον προκριματικό όμιλο του "Euro 2012", με την Εθνική μας να αποσπά ισοπαλία 0-0 στην Κροατία και να επικρατεί 2-0 στην Ελλάδα, με τέρματα του Γιώργου Σαμαρά και του Φάνη Γκέκα.

Σε προκριματικά του "Μουντιάλ 1998" Η Ελλάδα είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Ζάγκρεμπ (9' Νικολαΐδης - 44' Σούκερ), ωστόσο είχε ηττηθεί 0-1 στο "Καυταντζόγλειο" με γκολ του Νταβόρ Σούκερ, πήρε την πρόκριση για τα γήπεδα της Γαλλίας, όπου μάλιστα κατέκτησε την τρίτη θέση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην Ιστορία του κροατικού ποδοσφαίρου και προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Τσίρο Μπλάζεβιτς, που μετά την κλήρωση φρόντισε να δώσει επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε, μιλώντας απαξιωτικά για την Εθνική μας:

"Ποια Ελλάδα; Δεν φοβόμαστε κανέναν. Εγώ δεν έχω χάσει ποτέ από τους Έλληνες και τους πέτυχα ίσως στην πιο δύσκολη καμπή της ζωής μου, στα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998. Τους κέρδισα μέσα στην κόλαση της Θεσσαλονίκης με εκείνο το γκολ του Σούκερ. Γιατί θεωρείτε δύσκολους τους Έλληνες; Δείτε το ranking της FIFA και κοιτάξτε πού είναι αυτοί και πού εμείς. Τι μου λέτε για παραδόσεις και ότι δεν τους κερδίζουμε συχνά; Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε αυτές τις παραδόσεις. Είναι απλό, είμαστε πολύ καλύτεροι και θα προκριθούμε. Θα πάμε στη Ρωσία μέσω Ελλάδας. Για να το πω μεταφορικά, πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε πόσα γκολ θα βάλουμε στους Έλληνες και μετά να κατέβουμε να παίξουμε τα δύο παιχνίδια".

Και ο Μπλάζεβιτς, που είχε διατελέσει προπονητής του ΠΑΟΚ την περίοδο 1991-92, συνέχισε: "Να σκεφτούμε μόνο ποιοι είμαστε και να τους διαλύσουμε μέσα στο γήπεδο. Αν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να χάσουμε από την Ελλάδα, καλύτερα να σταματήσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είμαστε το απόλυτο φαβορί, είμαστε πολύ καλύτεροι σε όλα και μόνο από εμάς εξαρτάται".

Από την ελληνική πλευρά ο Μίχαελ Σκίμπε δήλωσε: "Είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε φτάσει σε αυτά τα ματς. Ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε την Κροατία, μία πολύ δύσκολη και καλή ομάδα. Παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και το κάνουν πολύ καλά, αλλά εμείς είμαστε καλοί στο να αμυνόμαστε, οπότε θα δούμε τι θα γίνει στο χορτάρι. Τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο να παίζει το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα σου. Στο πρώτο ματς παίζεις λίγο παραπάνω αμυντικά και με καλύτερη τακτική κοιτάς τι θα κάνεις στην έδρα σου. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μικρό αβαντάζ για εμάς".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL