Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
"MOYNTIAΛ 2018" / "Ζωντανοί" για μια ακόμη πρόκριση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"MOYNTIAΛ 2018" / "Ζωντανοί" για μια ακόμη πρόκριση

Η Εθνική maw έχει ξανά στοιχεία ομάδας, μετά το ναυάγιο των προκριματικών του περασμένου "Euro"

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Ο Μίκαελ Σκίμπε και οι ποδοσφαιριστές του κατάφεραν εμπράκτως να αποκαταστήσουν το τρωθέν γόητρο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, οδηγώντας την στα μπαράζ για τη διεκδίκηση θέσης σε ένα τρίτο συνεχόμενο Μουντιάλ. Και αν η πρώτη θέση λόγω της παρουσίας του Βελγίου αποδείχθηκε ρεαλιστικά κάτι το απρόσιτο, η Ελλάδα επέστρεψε στις πολύ καλές πορείες σε προκριματικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων τερματίζοντας δικαίως πιο πάνω από τους υπόλοιπους αντιπάλους της στον συγκεκριμένο όμιλο.

Αφού στα τέλη Αυγούστου η Κύπρος μάς έκανε το πρώτο μεγάλο "δώρο" νικώντας τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη με 3-2, ήρθε και το Βέλγιο να κυριαρχήσει το περασμένο Σάββατο με 3-4 και στο Σαράγεβο, στέλνοντας ουσιαστικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη δεύτερη θέση. Η εντός έδρας "γκέλα" με την Εσθονία δεν στοίχισε τελικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 1-1 στο οποίο υποχρέωσε η Εθνική μας στις Βρυξέλλες στις 25 Μαρτίου το Βέλγιο ήταν η μοναδική του βαθμολογική απώλεια σε αυτήν την προκριματική φάση (την οποία ολοκλήρωσε με τον εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων 43-6!).

Η εμπιστοσύνη απέναντι στην ομάδα αποκαταστάθηκε, το σύνολο πραγματοποίησε στους περισσότερους αγώνες πειστικές εμφανίσεις, ενώ η πλειοψηφία των παικτών ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους. Ο Kώστας Μήτρογλου, μάλιστα, φτάνοντας στα 16 γκολ βρίσκεται πλέον στην όγδοη θέση των σκόρερ της Εθνικής όλων των εποχών (μαζί με τον Γιώτη Τσαλουχίδη) και απέχει μόλις ένα γκολ από τον έβδομο Ντέμη Νικολαΐδη των 17 τερμάτων και δύο από τον έκτο Νίκο Μαχλά των 18.

Στην κλήρωση της Τρίτης η ελληνική ομάδα θα μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλος της στη διαδικασία των μπαράζ, εκεί που η παράδοση την ευνοεί, αφού σε δύο πρόσφατες σχετικές απόπειρες η «γαλανόλευκη» έχει πάρει το απόλυτο των προκρίσεων. Πρώτα απέναντι στην Ουκρανία στα μπαράζ για το "Μουντιάλ 2010", όταν η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον πρώτο αγώνα, αλλά θριάμβευσε εκτός έδρας με 0-1 χάρη σε ένα αξέχαστο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Τέσσερα χρόνια αργότερα απέναντι στη Ρουμανία οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος νίκησαν 3-1 στο Φάληρο και απέσπασαν ισοπαλία με 1-1 στον επαναληπτικό αγώνα.

Σήμερα θα βρεθεί απέναντι σε μία από τις Ελβετία, Ιταλία, Κροατία και Δανία. Oι περισσότεροι συμφωνούν πως καλό είναι να μείνουμε μακριά από τις δύο πρώτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι δύο άλλες είναι εύκολες υποθέσεις. Ο Μίκαελ Σκίμπε, από την πλευρά του, είναι αισιόδοξος πως στις δύο αναμετρήσεις (9-11 Νοεμβρίου η πρώτη και 12-14 του ίδιου μήνα η δεύτερη) θα επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος, κάτι που θα σηματοδοτεί άλλη μία σημαντική διάκριση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. "Για τα κυβικά μας" συμμετοχή σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης σημαίνει πως υπάρχει ακόμη δυναμική, καθώς δεν ήταν μικρό το σοκ της καταστροφικής πορείας στην προκριματική φάση του Εuro 2016.

Το "εισιτήριο" για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι στη Ρωσία, έχουν ήδη εξασφαλίσει, εκτός φυσικά από τη διοργανώτρια χώρα, και οι Mεξικό, Κόστα Ρίκα, Παναμάς, Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία, Νιγηρία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Πολωνία, Σερβία, Ισλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL