Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ / Ντέρμπι "με το καλημέρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ / Ντέρμπι "με το καλημέρα"

Η φωτογράφιση του φετινού Ολυμπιακού στην παρουσίαση της Ευρωλίγκα

Ξεκίνησε χθες το πρωτάθλημα της Μπάσκετ Λιγκ και σήμερα (7.30 μ.μ., Nova) διεξάγεται και το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο άδειο, λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων για τα περσινά επεισόδια στη σειρά των τελικών, ΣΕΦ. Ουσιαστικά σήμερα θα γίνει μια πρώτη αποκάλυψη για τη δυναμικότητα των δύο "αιωνίων αντιπάλων", αφού κι οι δύο προχώρησαν σε πολλές αλλαγές στο δυναμικό τους στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα έχει περισσότερο ψυχολογική σημασία, αφού και στο περσινό πρωτάθλημα αποδείχθηκε ότι τα τελευταία χρόνια δεν μετράει τόσο η έδρα στη σειρά των τελικών, αφού επανειλημμένα ο Παναθηναϊκός έχει "αλώσει" το "παλατάκι του Φαλήρου" και αντίστοιχα ο Ολυμπιακός έχει νικήσει μέσα στο ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια.

"Στα χαρτιά" τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός δείχνουν πιο δυνατοί σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο. Από τους "πράσινους" θα απουσιάσουν φέτος ο Γιάννης Μπουρούσης, που η παρουσία του πέρσι ήταν κατώτερη του αναμενόμενου, ο Μάικ Τζέιμς, που πήγε στους Φοίνιξ Σανς και το ΝΒΑ και ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης Αντώνης Φώτσης, που συνεχίζει με την ομάδα από την οποία ξεκίνησε τον Ηλυσιακό. Ο Ολυμπιακός κράτησε και πάλι όλον τον ελληνικό "κορμό" του, αλλά άλλαξε όλους τους ξένους του!

Συνήθως τα τελευταία χρόνια παίκτες του Παναθηναϊκού "κατηφόριζαν" στο λιμάνι, με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις αυτές του Βασίλη Σπανούλη και του Στράτου Περπέρογλου. Φέτος έγινε η αντίστροφη πορεία από τον Αμερικανό με βελγικό διαβατήριο, Μακ Λοτζέσκι, που πρόσφερε πολλά τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ανανεώθηκε η μεταξύ τους συνεργασία και έτσι αποκτήθηκε από τον "αιώνιο" αντίπαλο.

Στον Παναθηναϊκό παρέμειναν οι Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Λευτέρης Μποχωρίδης, Τζέιμς Γκιστ, Κέι Σι Ρίβερς, Κρις Σίγκλετον, Κένι Γκάμπριελ, ενώ προώθηκε ο νεαρός Γιώργος Καλαϊτζάκης. Αποκτήθηκαν οι: Μάρκους Ντένμοντ (1.91μ.), Ίαν Βουγιούκας (2.11μ.), Λούκας Λεκαβίτσιους (1.83μ.), Ζακ Όγκουστ (2.08μ.), Ματ Λοτζέσκι (1.98μ.), Θανάσης Αντετοκούνμπο (2.01μ.) και Κώστας Μίτογλου (2.10μ.).

Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Αγραβάνης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Βασίλης Τολιόπουλος. Αποκτήθηκαν οι: Τζαμέλ ΜακΛιν (2.03μ.), Γιάνις Στρελνιέκς (1.91μ.), Κιμ Τίλι (2.10μ.), Μπράιν Ρόμπερτς (1.88μ.), Γιώργος Μπόγρης (2.10μ.) και Χόλις Τόμπσον (2.03μ.).

Στο σημερινό ντέρμπι δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Μπράιαν Ρόμπερτς για τον Ολυμπιακό και Λούκας Λεκαβίτσιους για τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, θα δώσει κανονικά το "παρών" ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου παραβρέθηκε στην κηδεία του πατέρα του Τσαρλς, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 χρόνων.

Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάει κι ο "μαραθώνιος" της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα. Πρώτος στη μάχη μπαίνει ο Ολυμπιακός, που την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου (9.00 μ.μ.) υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Μπασκόνια, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στην Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα (10.00 μ.μ.).

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκαν και στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας, μαζί με την ΑΕΚ και τον Άρη. Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης θα γίνει αύριο, οι μονοί "νοκ άουτ" αγώνες στις 5 Νοεμβρίου και ο τελικός της διοργάνωσης στις 17 Φεβρουαρίου στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL