Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΠΑΔΩΝ / Ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΠΑΔΩΝ / Ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει...

Μαζί στις κερκίδες οπαδοί του Πανιωνίου και του Απόλλωνα Σμύρνης

TOY KΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Εδώ και πολλά χρόνια, στη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, στις κερκίδες μπορούν να βρίσκονται μόνο οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας. Κάτι που στερεί πολλά από την πραγματική ομορφιά μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, αλλά και «προδίδει» ταυτόχρονα πολλά αρνητικά συμπτώματα κρίσης του εγχώριου ανταγωνισμού...

Μία φθοροποιός κατάσταση για την οποία κάποια στιγμή θα έπρεπε να γίνει μια αρχή, αν όχι για την εξάλειψη των φαινομένων που τη χαρακτηρίζουν, τουλάχιστον για μία πρώτη δραστική αντιμετώπιση. Tην Τρίτη το πρωί στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ πραγματοποιήθηκε μία πολύ σημαντική συνάντηση. Σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι του υφυπουργείου Αθλητισμού, άνθρωποι της αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, καθώς και υπεύθυνοι ασφαλείας των ΠΑΕ.

Στην τρίωρη συζήτηση τέθηκαν οι βάσεις για την επιστροφή στην οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Βασικά προαπαιτούμενα είναι η προπώληση σε συγκεκριμένες θύρες, αλλά και η αναθεώρηση της στάσης ανάλογα με τον διαφορετικό βαθμό επικινδυνότητας των αγώνων.

Είναι λογικό να είναι συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένο σημείο όσοι οπαδοί μίας φιλοξενούμενης ομάδας βρεθούν σε ένα γήπεδο, όπως επίσης δεν είναι το ίδιο ένας αγώνας ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού με έναν Λεβαδειακός - Κέρκυρα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν προσεχώς, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων με βάση τις διαπιστώσεις που θα προκύπτουν μέσα από τα ίδια τα πραγματικά γεγονότα.

Φυσικά όλοι οι σημαντικοί στόχοι κατοχυρώνονται στην πράξη. Από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου οι οπαδοί του Πανιωνίου αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα της απαιτούμενης νέας νοοτροπίας που πρέπει να εδραιωθεί στον ποδοσφαιρόκοσμο της χώρας μας. Φιλοξένησαν μέσα σε άψογο κλίμα, και εντός γηπέδου και στην γύρω περιοχή, τους οπαδούς τόσο του Απόλλωνα Σμύρνης όσο και του Παναιτωλικού.

Οι ίδιοι θα πήγαιναν μάλιστα την περασμένη Δευτέρα στη Λαμία για τον αγώνα του Πανιωνίου με την τοπική ομάδα, αλλά συνάντησαν αρχικά το εμπόδιο της διοίκησης της λαμιώτικης ΠΑΕ. Απέναντι στην απαγόρευση αυτή, όμως, στάθηκαν οι φίλοι της Λαμίας, που εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν "αδέρφια Πανιώνιοι, ελάτε Λαμία να κάτσουμε όλοι μαζί παρέα να απολαύσουμε ποδόσφαιρο", γιατί "ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει". Τελικά οι φίλοι του Πανιωνίου βρέθηκαν στις κερκίδες και δεν συνέβη το παραμικρό.

Kαι μόνο που τονίζουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, όμως κάθε υπέρβαση από το καθιερωμένο, όπως η στάση των οπαδών των συγκεκριμένων τεσσάρων ομάδων, αποτελεί φάρο για ένα καλύτερο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL