Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ / Επόμενος στόχος, το χρυσό και στο Μόντρεαλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ / Επόμενος στόχος, το χρυσό και στο Μόντρεαλ

Η έξοδος του Λευτέρη Πετρούνια θα κρίνει στο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς, με την υψηλότερη βαθμολογία, έκανε με την επιστροφή του στους αγώνες ο Λευτέρης Πετρούνιας στο "Τσάλεντζ Καπ" της ενόργανης γυμναστικής του Παρισιού, δείχνοντας απόλυτα έτοιμος για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2-8 Οκτωβρίου). Με το έκτο του χρυσό μετάλλιο σε ισάριθμους αγώνες τους τελευταίους 19 μήνες, ο "άρχοντας των κρίκων" ισοφάρισε το αήττητο σερί της καριέρας του και βάζει πλέον ως στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ.

Ο 27χρονος γυμναστής είχε χάσει για τελευταία φορά στις 18 Απριλίου 2016, στο "test event" του Ρίο. Από τότε, νίκησε στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βέρνης (Μάιος 2016), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (Αύγουστος 2016), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2017), στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού (Μάρτιος 2017), στο Ευρωπαϊκό του Κλουζ (Απρίλιος 2017) και τώρα στο Παρίσι.

Με τους 15,500 βαθμούς που πήρε στον τελικό του "Παλέ ντε Μπερσί", ο Λ. Πετρούνιας ξεπέρασε τις αντίστοιχες επιδόσεις του στο Μπακού (15,466 β.) και στο Κλουζ (15,433 β.). Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κώδικας βαθμολογίας του ολυμπιακού κύκλου 2017-2020 έχει μειώσει από φέτος όλα τα προγράμματα κατά 0,500 βαθμούς, η συγκομιδή του θεωρείται εφάμιλλη των 16,000 βαθμών που είχε συγκεντρώσει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

"Πέτυχα το καλύτερο δυνατό στο Παρίσι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήταν μια εκτέλεση που μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του Ρίο! Είχα απόλυτη σιγουριά καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, από την αρχή μέχρι και την προσγείωση, και αυτό φάνηκε" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Ήταν μία θετική εμπειρία εν όψει του Μόντρεαλ και μου δίνει την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να κάνω και εκεί μια ανάλογη εκτέλεση ή και ακόμα καλύτερη. Κατάφερα να διατηρηθώ ψύχραιμος και να ‘κολλήσω’ την έξοδο, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, παρ’ ότι ήταν ένας αγώνας με ιδιαίτερες συνθήκες, γιατί οι φωτισμοί ήταν λίγο περίεργοι. Με βοήθησε να δω πώς θα διατηρήσω τον έλεγχο και πώς θα αντιδράσω σωστά υπό πίεση".

Σειρά παίρνει πλέον το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου είναι έτοιμος για το "ριπίτ". Ο ίδιος ο χρυσός ολυμπιονίκης λέει: "Αισθάνομαι έτοιμος για το Παγκόσμιο... Πλέον παίζει ρόλο και η εμπειρία. Υπήρχαν αναποδιές το καλοκαίρι, έμεινα αρκετό καιρό έξω λόγω προβλήματος στον ώμο. Μετά το Ευρωπαϊκό και μέχρι τον Ιούλιο, δεν μπόρεσα να ανέβω στους κρίκους. Για τη δεδομένη στιγμή, όμως, θεωρώ πως είμαι σε πάρα πολύ καλή φόρμα και αν δεν με κρατήσει κάτι έξω, θα έχουμε καλά αποτελέσματα".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ράφτης επεσήμανε σχετικά: "Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η ‘ακίνητη’ έξοδος του Λευτέρη, τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό. Πάνω στους κρίκους τα κάνει όλα να μοιάζουν εύκολα και χαίρομαι που βρίσκει επιπλέον την ψυχραιμία να προσγειώνεται σωστά. Στην έξοδο θα κριθεί άλλωστε το χρυσό μετάλλιο, όταν βρει απέναντί του όλους τους κορυφαίους αντίπαλους. Ολόκληρο το πρόγραμμά του στον τελικό ήταν υπέροχο. Είχε πολύ καλό ρυθμό. Καιρό είχα να χαρώ τόσο πολύ μια εκτέλεση του Λευτέρη".

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία ανδρών θα αγωνιστούν οι Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (μονόζυγο), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος - Άγγελος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος) και Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος). Στην κατηγορία γυναικών, η Αργυρώ Αφράτη θα πάρει μέρος και στα τέσσερα όργανα, η Ιωάννα Ξουλόγη στη δοκό ισορροπίας και στο έδαφος και η Βάλια Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL