Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Η ΑΕΚ στα καλύτερά της!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Η ΑΕΚ στα καλύτερά της!

Χιμένεθ και Χριστοδουλόπουλος πανηγυρίζουν το 1-2 στη Ριέκα

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα των μεγάλων ομάδων πολλές φορές ακολουθούν τη λογική των "συγκοινωνούντων δοχείων". Αρκούσε μια ήττα π.χ. του Παναθηναϊκού για να δώσει ώθηση στον Ολυμπιακό και τούμπαλιν, μόνο που στην περίπτωσή μας, στη θέση του Παναθηναϊκού βρίσκεται η ΑΕΚ. Έτσι μάλλον δεν είναι τυχαίο -ψυχολογικά- ότι την πολύ κακή εμφάνιση και την ήττα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ακολούθησαν η πολύ καλή αγωνιστική παρουσία της ΑΕΚ, που βρίσκεται στα... καλύτερά της, και η νίκη της στη Ριέκα.

Είναι, πλέον, πολύ πιθανό η προηγούμενη εβδομάδα να κρίνει όλη την περίοδο! Ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στην Ευρώπη μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, αφού η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με τη νίκη της 3-2 στο "Γ. Καραϊσκάκης" έχει πάρει μεγάλο προβάδισμα για την τρίτη θέση, καθώς Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους "δεν παίζονται".

Έτσι, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, η ΑΕΚ είναι φαβορί να είναι η μόνη ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει σε ευρωπαϊκά "νοκ άουτ" παιχνίδια μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Ριέκα (2-1) και τη συντριβή με 5-1 της Αούστρια στη Βιέννη από τη Μίλαν. Κομβικό για τον ευρωπαϊκό στόχο της "Ένωσης" είναι το ματς της 28ης Σεπτεμβρίου, όταν υποδέχεται την αυστριακή ομάδα και με νίκη αφήνει πίσω έξι βαθμούς τις ανταγωνίστριές της (η Ριέκα θα παίξει στο Μιλάνο) στο "κυνήγι" της δεύτερης θέσης.

Στη Σούπερ Λιγκ η ΑΕΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με καλύτερη διαφορά τερμάτων από τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο και έχει την ψυχολογία -σε συνδυασμό με την αγωνιστική εικόνα των "ερυθρολεύκων"- πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Κι εδώ πολύ σημαντικό είναι το ματς της Κυριακής 24 Οκτωβρίου, όταν θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό κι εκεί κι οι δύο ομάδες θα "αποκαλυφθούν".

Η διαφορά είναι ότι η ΑΕΚ έχει αυτήν τη στιγμή αγωνιστικό πλάνο, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που "ψάχνεται". Επιπλέον ο Χιμένεθ χρησιμοποιεί πέντε Έλληνες στην ενδεκάδα (Ανέστη, Μπακάκη, Μάνταλο, Κλωναρίδη, Χριστοδουλόπουλο), ενώ υπάρχουν ακόμη περισσότεροι στον πάγκο (Γαλανόπουλος, Κονέ, Μπακασέτας, Γιακουμάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος και Μπάρκας ή Τσιντώτας).

Στον Ολυμπιακό παίζουν μόνο ο Καπίνο και ο Φορτούνης και μάλιστα η παρουσία τους στην ενδεκάδα βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς ο Χάσι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει κάτω από τα γκολπόστ τον νεοαποκτηθέντα Προτό και τον Μάριν αντί του Έλληνα στο χώρο του κέντρου (κι οι δύο μαζί αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να παίξουν).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL