Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Του Τάσου Βακαλόπουλου

Η περισσότερη συζήτηση μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ από την εκπληκτική Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, αφορούσε τις επιλογές του Μπέσνικ Χάσι και είχε νόημα όχι επειδή σε παρόμοιες περιπτώσεις είθισται να επιρρίπτονται οι ευθύνες μόνο στον προπονητή. Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" φάνηκε ότι δεν είχε μετρήσει καλά τις ικανότητες των φιλοξενούμενων στις αντεπιθέσεις, οι οποίοι, όπως τους είδαμε στο Φάληρο, μπορούν να κάνουν ζημιά στις Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Ο Χάσι πίστευε ότι οι ποδοσφαιριστές του θα αιφνιδίαζαν την Σπόρτινγκ και ότι όλοι θα έδιναν κάτι παραπάνω ανασταλτικά, μόνον που αυτό δεν έγινε ποτέ. Δικαίωμα στο λάθος έχουν όλοι, το ζήτημα όμως είναι τα λάθη να μην επαναλαμβάνονται. Στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή ζητείται σχέδιο, για το οποίο πρέπει ο Χάσι να βρει ποιοι είναι οι παίκτες του που θα το αξιοποιήσουν.

Ειδικά η άμυνα του Ολυμπιακού χρειάζεται διαφορετικό πλάνο, αφού εκτίθεται παίζοντας ψηλά (!), αλλά και στον άξονα οι κατάλληλες επιλογές. Ο Χάσι "υμνήθηκε" γιατί έβαλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως τώρα τα πράγματα ίσως γίνουν πολύ δύσκολα για τον ίδιο.

Στον Παναθηναϊκό το μεγάλο αγκάθι για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στον Αλαφούζο και τον Γιαννακόπουλο παραμένει το άνοιγμα της ΠΑΕ, όπως συνηθίζεται άλλωστε στις υπερχρεωμένες εταιρείες. Όπως και να έχει, για να επιτευχθεί οριστική συμφωνία για την αλλαγή ιδιοκτησίας της ΠΑΕ πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι δύο πλευρές τι δέχεται να πάρει στις πλάτες της η μία και τι η άλλη. Στον Παναθηναϊκό πάντως αυτή τη στιγμή ασχολούνται με τις αρνητικές διαιτησίες εις βάρος της ομάδας τους. Και οι τόνοι για τον αρχιδιαιτητή και τους συνεργάτες του αναμένεται να ανέβουν πολύ. Στο επιτελείο του Αλαφούζου ψάχνονται με τους ορισμούς των διαιτητών της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ! Ο Παναθηναϊκός το απόγευμα υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Απόλλωνα Σμύρνης (4.00 μ.μ.) και τα... σχόλια των ανθρώπων της ΠΑΕ "στόχευαν" αφενός τον διαιτητή Κατσικογιάννη, αφετέρου τον πρώτο βοηθό Ακριβό.

Πιο αργά παίζουν Λάρισα - Ατρόμητος (6.15 μ.μ.), και Πλατανιάς - Κέρκυρα (6.15 μ.μ.) ενώ το βράδυ στο Περιστέρι η εντυπωσιακή Λαμία "υποδέχεται" την ευρωπαία ΑΕΚ (8.30 μ.μ.). Σπουδαίο παιχνίδι αύριο στα Γιάννενα ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Πανιώνιο (7.00 μ.μ.).

* Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται από τη Nova.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL