Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Με αντίπαλο τη Ρωσία η Εθνική για το εισιτήριο στους «4»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με αντίπαλο τη Ρωσία η Εθνική για το εισιτήριο στους «4»

Τη Ρωσία αντιμετωπίζει η εθνική μπάσκετ στις 18:45 με στόχο την είσοδο στην τετράδα μεγάλης διοργάνωσης μετά από 8 χρόνια.

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα καλείται να κάνει το «πιο μεγάλο βήμα», απέναντι στη Ρωσία η οποία στους ομίλους έδειξε τις προθέσεις της κερδίζοντας την Σερβία.

Στην φάση των "16" οι Ρώσοι κέρδισαν έυκολα την Κροατία, στοχεύοντας στην επιστροφή σε τετράδα διοργάνωσης έπειτα από 5 χρόνια, όταν και κατέκτησαν την 3η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο περιορισμός του Αλεξέι Σβεντ είναι το πρώτο πράγμα που έχουν στο μυαλό οι Έλληνες διεθνείς. Η ομάδα σαφώς και δεν πρέπει να υποτιμήσει την ικανότητα του Τιμοφέι Μόζγκοβ στο να σκοράρει και να φθήρει τους αντίπαλους ψηλούς.

Επίσης παίκτες όπως ο Βιτάλι Φριντζόν, ο Αντρέι Βοροντσέβιτς, ο Αντρέι Ζούμπκοβ, ο Νικίτα Κουρμπάνοβ, ο Ντμίτρι Κχοστόβ και ο Μιχαϊλ Κουλάγκιν, μπορούν πάντα να κάνουν την ζημιά αν βρουν χώρους.

Ο Κώστας Μίσσας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Οι οκτώ ομάδες που έχουν φτάσει εδώ είναι όλες πολύ καλές. Όλες θέλουν να προχωρήσουν, παίζει ρόλο ποιος το θέλει πιο πολύ και ποιος θα κάνει την υπέρβαση. Η μαχητικότητα παίζει μεγάλο ρόλο και θα πρέπει η Ρωσία να μη βρει ρυθμό. Η επιθετική άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για να τους αλλάξουμε τρόπο σκέψης.

» Θεωρώ πως έχουμε πιθανότητες, αν προσεγγίσουμε το ματς με λογική και σοβαρότητα. Θέλουμε να τρέξουμε, από τη στιγμή που θα έχουμε τη συγκέντρωση να πάρουμε τα ριμπάουντ. Η Ρωσία παίζει επίσης επιθετικά στην άμυνα και θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να χτυπάμε στη δεύτερη και τρίτη γραμμή άμυνας. Θα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τον αριθμό των λαθών μας, που είναι κοντά στα 10. Σε αυτή τη λογική υπάρχει συγκεκριμένη προετοιμασία.

» Ο Σβεντ πρέπει να αποκοπεί από την ομάδα και ένα άλλο στοιχείο είναι πως η Ρωσία παίζει κάποιες φορές με δύο τεσσάρια και χωρίς σέντερ. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα στοιχεία για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συγκέντρωση και το θέλω, περισσότερο από τους αντιπάλους, είναι πολύ σημαντικά για να τρέξεις, να πάρεις ένα ριμπάουντ και στη συνέχεια να έχεις την υπομονή να χτυπάς σε συγκεκριμένους παίκτες, κάτι που έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κάνουμε».

Πως θα σταματήσει τον Αλεξέι Σβεντ, η εθνική; «Θα πρέπει να παίξουμε με το μυαλό του αποκόπτοντάς τον από την ομάδα. Θέλει επιθετική άμυνα, για να μπει σε μια άλλη διαδικασία. Το πιο βασικό είναι να μην εμπλακεί πολύ με την μπάλα στα χέρια του. Η άμυνα είναι βάση, αλλά η ατομική άμυνα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για να κερδίσεις εσύ ψυχολογία και να περάσεις αρνητική ψυχολογία στον αντίπαλο. Αυτό γίνεται με επιθετική άμυνα. Δεν πρέπει να βρει ρυθμό η Ρωσία κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το τρανζίσιον αλλά και στο σετ παιχνίδι. Αν εστιάσουμε μόνο σε 1-2 παίκτες υπάρχει κίνδυνος από άλλους παίκτες που είναι για παράδειγμα καλοί σουτέρ. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όλους,» ήταν η απάντηση του Ομοσπονδιακού τεχνικού.

Σχετικά με τον τρόπο που θα σταματήσει η εθνική τον Ρώσο διεθνή σέντερ Τιμοφέι Μοζκγόφ, ο Μίσσας είπε: «Πάντα ξεκινάμε με άμυνα ένας εναντίον ενός, που τα παιδιά έδειξαν πως μπορούν να το κάνουν. Από εκεί και πέρα υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο».

Τέλος, για τον στόχο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εξήγησε: «Όταν είχα μιλήσει για μετάλλιο ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην ομάδα. Πάμε βήμα-βήμα, αυτή είναι η λογική μας, δεν μπορούμε να πάμε σε άλλη λογική».

Παπανικολάου: «Σλούκας και Καλάθης ανέβασαν την ομάδα ένα επίπεδο»

Στην καλύτερη ψυχολογία εν συγκρίσει με την πρώτη φάση στο Ελσίνκι και στην ανάληψη πρωτοβουλιών μέσα στο παιχνίδι από τους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη απέδωσε τη μεταμόρφωση προς το καλύτερο της εθνικής ο Κώστας Παπανικολάου.  

Στη συνέντευξη Τύπου, ο διεθνής φόργουορντ είπε αρχικά: «Όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο σε βοηθά στο ότι δεν μπορείς να πας πιο πίσω ή πιο κάτω. Εμείς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αναθεωρήσαμε πώς πρέπει να δουλέψουμε και να σεβαστούμε τους εαυτούς μας πρώτα από όλα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα ως τότε δεν δούλευε ή δεν ήθελε. Πάντα υπάρχει αντίπαλος, που μπορεί να είναι καλύτερος. Εμείς στην προετοιμασία και στα πρώτα ματς προσπαθούσαμε να βρούμε τον εαυτό μας, αλλά τώρα είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως γίναμε υπερομάδα. Συζητήσαμε όλοι μαζί, δώσαμε αυτοπεποίθηση ο ένας στον άλλο και αυτό φαίνεται πλέον προς τα έξω πόσο πιο καλή ψυχολογία υπάρχει, γιατί το κλίμα δεν ήταν ποτέ κακό. Όλα συνδέονται για να βγει μια καλή εικόνα στον αγώνα και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Στο τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει τις εμφανίσεις του πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Κώστα Σλούκα. «Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι με τα παιχνίδια που κάνει ο Κώστας, αλλά και ο Νικ (σ.σ. Καλάθης). Έχουν ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο και ίσως λέω και λίγο. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι, κι εμείς τους βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το θέμα είναι να παίζει καλύτερα η ομάδα, αυτό είναι το πιο ουσιαστικό, ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να πετύχει κάτι όμορφο,» εξήγησε ο Παπ».

Μπόγρης: «Στα μέτρα μας η Ρωσία»

Τα ψηλά κορμιά της Ρωσίας καθιστούν επιτακτική ανάγκη για πιεστική άμυνα και από τους τρεις σέντερ της εθνικής ομάδας, με τον Γιώργο Μπόγρη να παρουσιάζεται αποφασισμένος στη συνέντευξη Τύπου, μία ημέρα πριν τον προημιτελικό, στο Σινάν Ερντέμ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε εδώ. Ήταν μεγάλη η νίκη σαν αουτσάιντερ απέναντι σε μια ομάδα όπως η Λιθουανία. Η Ρωσία είναι μία ομάδα που είναι στα μέτρα μας, ταιριάζει σε μας και μπορούμε να την παίξουμε. Έχει κάποιες αδυναμίες και θα πρέπει να μειώσουμε τα πλεονεκτήματά τους, αλλά πλέον η ομάδα έχει μπει σε κλίμα πρωταθλητισμού. Θέλουμε πάρα πολύ να μπούμε μετά από χρόνια στη ζώνη των μεταλλίων,» δήλωσε αρχικά ο σέντερ του Ολυμπιακού και κατέληξε:

«Τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ένα πολύ κομβικό το σημείο που η ομάδα άλλαξε το τσιπάκι κι έπαιξε καλό μπάσκετ. Είναι και η σημασία του ματς που παίζει ρόλο. Είμαστε παίκτες που μας δίνει κίνητρο πόσο καλή είναι η αντίπαλη ομάδα και αυτό έπαιξε ρόλο για να αλλάξει το μυαλό μας και να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη. Αυτή η επιτυχία μάς δίνει έξτρα ώθηση για να συνεχίσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL