Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι η Σούπερ Λιγκ πρέπει να ξεκινάει νωρίς για να έχουν οι ομάδες που παίρνουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παιχνίδια στα πόδια τους. Διαφωνούμε, βλέποντας ομάδες όπως η Ριέκα, η Στεάουα και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ να μην γλιτώνουν τον αποκλεισμό και ενώ τα εγχώρια πρωταθλήματά τους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα από το δικό μας!

Για να μην πάρουμε το παράδειγμα της Κοπεγχάγης, που ήταν σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και έμεινε έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ από την Καραμπάγκ! Η Σούπερ Λιγκ ξεκίνησε φέτος στις 18 Αυγούστου (!) και θα ολοκληρωθεί βάσει του προγράμματος στο τέλος του Απριλίου!

Η Λίγκα σωστά κατάργησε τα πλέι οφ, τα οποία με τίποτα δεν πρέπει να επαναφέρει, όμως εφ' όσον την ενδιαφέρει η εικόνα του πρωταθλήματος που διοργανώνει, θα έπρεπε να το ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όταν ο κόσμος έχει ξαναμπεί στη ρουτίνα της πόλης, μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Αν δείτε πόσα εισιτήρια κόπηκαν τις δύο πρώτες αγωνιστικές, άσχετα αν κάποια παιχνίδια έγιναν χωρίς θεατές, θα καταλάβετε. Για όσους αγωνίζονται στην Ευρώπη υπάρχουν και φιλικά παιχνίδια που μπορούν να είναι και καλύτερα από αυτά του πρωταθλήματος, εφ' όσον οι ΠΑΕ επιλέξουν αξιόλογους αντιπάλους.

Άλλωστε τα περισσότερα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται τον Μάιο, όταν το εγχώριο πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει έναν μήνα νωρίτερα!

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πάνω από τους ανταγωνιστές του για τον τίτλο. Ο Μπέσνικ Χάσι με την πλήρη βοήθεια της ΠΑΕ ενισχύει συνέχεια το έμψυχο υλικό του. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι για άλλη μια φορά το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα και στόχος τους είναι να μην φοβηθούν τη Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα και τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Τεράστιες ομάδες οι δύο πρώτες, όμως και πολλά έχουν δει τα μάτια μας στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε ο Ολυμπιακός δείχνει με τις μετεγγραφικές κινήσεις του ότι φτιάχνει μια εξαιρετική ομάδα.

Το θετικό για τη γενική εικόνα της Σούπερ Λιγκ είναι ότι, έστω και στο τέλος της μετεγγραφικής περιόδου, ενισχύθηκαν σημαντικά και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει να παρουσιάσει μια διαφορετική ομάδα, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στην "Ένωση" κάλυψαν τα κενά τους και επιζητούν και τη διάκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στον ΠΑΟΚ θέλουν να ξεχάσουν τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, αφού δεν αξιολόγησαν σωστά τους Σουηδούς, με αλλαγή τακτικής και πλάνου.

Στη διαιτησία καμιά βελτίωση, πολλά τα λάθη, με αποκορύφωμα τα σφυρίγματα του Κατσικογιάννη στον αγώνα Ολυμπιακού - Λαμίας, ο οποίος δεν ήξερε βασικούς κανόνες του ποδοσφαίρου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL