Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
ΠΟΛΟ - ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Πόλο: Στην "ελίτ" των μεγάλων διοργανώσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΛΟ - ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Πόλο: Στην "ελίτ" των μεγάλων διοργανώσεων

TOY KΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Το πόλο είναι ένα άθλημα που διαχρονικά προσφέρει σημαντικές διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό. Αυτό συμβαίνει και στον διασυλλογικό ανταγωνισμό, αλλά και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Με τις επιτυχίες να έρχονται και στις γυναίκες και στους άνδρες, σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες.

Το φετινό καλοκαίρι αποτέλεσε μία έμπρακτη απόδειξη γι’ αυτά, και μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμα καλύτερα αν κάποιες επιμέρους συγκυρίες αποδεικνύονταν λίγο πιο ευνοϊκές για τα ελληνικά χρώματα.

Στο Βελιγράδι, λίγο πριν από τα μέσα Αυγούστου, η Εθνική Νέων έφτανε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην κορυφή του κόσμου νικώντας στα πέναλτι την Κροατία με 5-3, ενώ στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι παίκτες του Θόδωρου Λοράντου είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 7-7 με τους αντιπάλους τους (με τους Κροάτες να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα). Όταν έρχονται τόσο σημαντικές επιτυχίες σε αυτό το επίπεδο, το μόνο σίγουρο είναι πως μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Στα τέλη Ιουλίου, η Εθνική Ανδρών κατάφερε να τερματίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην πρώτη τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, έστω και υποχωρώντας μία θέση στην τελική κατάταξη. Το 2015 είχε επιστρέψει με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της, ενώ φέτος οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου κατέκτησαν την τέταρτη θέση. Στον μικρό τελικό ηττήθηκαν από τη Σερβία με 11-8, «πληρώνοντας» κυρίως τη δυστοκία στο δεύτερο οκτάλεπτο. Στον ημιτελικό η Ελλάδα, παρ’ ότι έπαιξε πολύ καλή άμυνα, έχασε με 7-4 από την Ουγγαρία, αφού στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε μόνο μία φορά...

Στην ίδια διοργάνωση η Εθνική Γυναικών του Γιώργου Μορφέση έχασε μια τεράστια ευκαιρία να φτάσει σε ένα μετάλλιο τερματίζοντας τελικά στην έβδομη θέση νικώντας στον αγώνα κατάταξης την Αυστραλία με 8-6. Όλα χάθηκαν στον προημιτελικό απέναντι στην Ισπανία. Εκεί η ελληνική ομάδα ισοφαρίστηκε μόλις πέντε δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης σε 10-10 λυγίζοντας τελικά με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι... Οι δυνατότητες που υπήρχαν κατά γενική ομολογία ήταν για κάτι καλύτερο, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις τα παθήματα γίνονται μαθήματα που επιβάλλουν διορθώσεις στο άμεσο μέλλον.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Εθνική Νεανίδων τερμάτισε στην τέταρτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Νόβισαντ της Σερβίας. Αρχικά ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Ισπανία με 10-7, χάνοντας στην ουσία τα πάντα στο τρίτο οκτάλεπτο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 1-5 υπέρ των Ισπανίδων...

Τις ίδιες «αυτοκτονικές» τάσεις επέδειξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την ίδια περίοδο, την τρίτη, και στον μικρό τελικό απέναντι στην Ουγγαρία. Σε αυτό το διάστημα το σκορ ήταν 2-5 για τις νεαρές Ουγγαρέζες, με το οποίο ανέτρεψαν το 4-1 με το οποίο προηγήθηκαν στο τέλος των δύο πρώτων οκταλέπτων τα κορίτσια του Κώστα Δήμου, με αποτέλεσμα στο τέλος της αναμέτρησης να πανηγυρίσουν το χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας με 9-8...

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 3 έως 9 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παραλαμβάνει η Εθνική Νέων Γυναικών, την οποία επίσης προπονεί ο Στέφανος Λέανδρος, καθώς στον Βόλο θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη σχετική ηλικιακή κατηγορία, μάλιστα και με αρκετές πιθανότητες για μια καλή θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL