Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ "ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018" / Μουντιάλ 2018: Χωρίς γκολ, πρόκριση δεν παίρνεις!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ "ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018" / Μουντιάλ 2018: Χωρίς γκολ, πρόκριση δεν παίρνεις!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε δήλωσε πριν από το ματς με την Εσθονία ότι δεν σκεπτόταν καθόλου το σημερινό ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" με το Βέλγιο, παρά μόνο αυτό της περασμένης Πέμπτης, αλλά το σχήμα που παρέταξε ήταν περισσότερο "πρόβα τζενεράλε" της σημερινής αναμέτρησης. Το θα "παίξουμε πιο επιθετικά" έμεινε στις δηλώσεις, με αποτέλεσμα το οδυνηρό 0-0 με την Εσθονία και τη χαμένη ευκαιρία να "καπαρώσουμε" τη δεύτερη θέση του ομίλου στην προκριματική φάση του "Μουντιάλ 2018".

Με απόντα τον τραυματία Βασίλη Τοροσίδη και τον Γιώργο Τζαβέλλα όχι και στα καλύτερά του, η Εθνική μας ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει από τα πλάγια, αφού ο νεαρός Ρέτσος, που κλήθηκε να καλύψει τη θέση του αρχηγού της Εθνικής, δεν μπόρεσε λόγω σωματοδομής, αλλά και εμπειρίας να παίξει τον ρόλο του δεξιού "φουλ μπακ", που απαιτούσε η περίσταση. Την ίδια ώρα, κόντρα σε μια ομάδα με μεγάλη δυσκολία στο γκολ (η Εσθονία έχει πετύχει 5 τέρματα, τα 4 εναντίον του Γιβραλτάρ), ο Γερμανός τεχνικός χρησιμοποίησε δύο κλασικά αμυντικά χαφ, τον Ζέκα και τον Τζιώλη, με αποτέλεσμα η Εθνική μας να παίζει "παράλληλο" ποδόσφαιρο και, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, να απειλεί μόνο με εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ!

Αυτό το σχήμα μπορεί να είναι πολύτιμο σήμερα, αν θέλουμε να αποφύγουμε τον διασυρμό από το Βέλγιο, που "έριξε" -την ίδια ώρα- εννέα γκολ στο Γιβραλτάρ, αν και έπαιξε για περισσότερο από ένα ημίχρονο με 10 παίκτες, αλλά συνέτριψε με 8-1 και την Εσθονία, την ομάδα, κόντρα στην οποία, εμείς την Πέμπτη δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε φάση στην περιοχή της!

Αντίθετα από την εικόνα της Εθνικής μας, εντυπωσίασε η Κύπρος, που αν και έχανε με 0-2 στο ημίχρονο, τελικά νίκησε με 3-2 τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και πλέον έχει μαθηματικές ελπίδες να πάρει αυτή τη δεύτερη θέση του ομίλου, η οποία οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση στα γήπεδα της Ρωσίας. Αυτό σημαίνει ότι η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής (7 Οκτωβρίου) με την Κύπρο στη Λευκωσία δεν θα είναι "διαδικαστική" και οι τρεις βαθμοί, που πολλοί υπολόγιζαν, εν είδει... Eurovision, είναι πλέον αμφίβολοι στην τελική συγκομιδή της Ελλάδας.

Στο σημερινό ματς επανέρχεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που ήταν τιμωρημένος, ενώ είναι και πάλι αμφίβολη η συμμετοχή του Κώστα Μήτρογλου. Με δεδομένη την "γκέλα" της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Κύπρο, αλλά και τη δυναμικότητα του Βελγίου, η ισοπαλία στο σημερινό ματς δεν θα ήταν τόσο κακό αποτέλεσμα.

* Η βαθμολογία του 8ου ομίλου: Βέλγιο 19 (33-2), Ελλάδα 13 (10-3), Βοσνία/Ερζεγοβίνη 11 (15-8), Κύπρος 10 (8-11), Εσθονία 5 (5-17), Γιβραλτάρ 0 (3-33).

* Οι τρεις αγωνιστικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί η προκριματική φάση του "Μουντιάλ 2018" είναι:

Σήμερα: 7.00 μ.μ. Εσθονία - Κύπρος, 9.45 μ.μ. Ελλάδα - Βέλγιο, Γιβραλτάρ - Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

7 Οκτωβρίου: 7.00 μ.μ. Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Βέλγιο, 9.45 μ.μ. Κύπρος - Ελλάδα, Γιβραλτάρ - Εσθονία.

10 Οκτωβρίου: 9.45 μ.μ. Ελλάδα - Γιβραλτάρ, Βέλγιο - Κύπρος, Εσθονία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL