Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
EΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017 / Ευρωμπάσκετ 2017: Με διάρκεια μπορεί να φθάσει μακριά...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

EΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017 / Ευρωμπάσκετ 2017: Με διάρκεια μπορεί να φθάσει μακριά...

Η FIBA έκανε ειδικό αφιέρωμα με την απόδοση του Νίκου Παππά

Η Εθνική μας ομάδα έκανε στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ 2017 την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, αν κρίνει κάποιος από το σκορ (κανείς άλλος δεν νίκησε με 29 πόντους διαφορά), αλλά αυτό δεν έκανε κανέναν "ειδήμονα" να πανηγυρίζει, γιατί από τη μία η Ισλανδία δεν είναι ομάδα για να υπάρξει μέτρο σύγκρισης και από την άλλη η Εθνική μας είχε ένα "κενό" διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, που με κάποιον ισχυρό αντίπαλο θα ήταν καταδικαστικό.

Χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση του Γιώργου Πρίντεζη, του "στυλοβάτη" της Εθνικής μας -ειδικά στην επίθεση- κι ενός από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους διεθνείς μας: "Η αλήθεια είναι πως καθ' όλη την προετοιμασία δεν δείξαμε διάρκεια και πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό, γιατί με σοβαρές ομάδες θα έχουμε πρόβλημα. Η Ισλανδία είναι ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη, αλλά πήραμε τη νίκη σε ένα περίεργο παιχνίδι. Αν δεν έχουμε διάρκεια με καλύτερες ομάδες, δεν θα έχουμε τύχη. Αν έχουμε διάρκεια, θα στοχεύσουμε ακόμα ψηλότερα. Μακάρι να το βελτιώνουμε και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι".

Από την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ αυτό που θα έχουμε να θυμόμαστε θα είναι η εμφάνιση του Νίκου Παππά και του Θανάση Αντετοκούνμπο, δύο παικτών που για διαφορετικούς λόγους ήθελαν να δώσουν και έδωσαν "απαντήσεις".

Ο Παππάς ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας με 20 πόντους, αλλά κυρίως ήταν αυτός που έδειξε στην Ισλανδία ποιος είναι το "αφεντικό" της αναμέτρησης. Με 11 δικούς του πόντους και με αλάνθαστη στατιστική (2/2 βολές, 3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο) η Ελλάδα προηγήθηκε με 18π. (28-10) στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Η απόδοσή του ανάγκασε τη FIBA να "σηκώσει" στο επίσημο site της βίντεο - αφιέρωση στον Έλληνα γκαρντ με την επισήμανση "ο Νίκος Παππάς ήταν καυτός".

Είναι προφανές ότι ο άσος του Παναθηναϊκού μπορεί σ' αυτό το Ευρωμπάσκετ να αποδείξει το "έγκλημα" των προηγούμενων ομοσπονδιακών προπονητών, που είτε δεν το καλούσαν καν είτε τον "έκοβαν" από τη 12άδα. Επιθετικά στοιχεία σαν του Παππά μόνο ο Βασίλης Σπανούλης έχει στο ελληνικό μπάσκετ...

Ο δεύτερος που έδωσε "απάντηση" ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, και το έκανε προς όσους ισχυρίζονταν πως παίζει με... μέσον στην Εθνική, ελέω του αδελφού του, Γιάννη! Ο 25χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη γαλανόλευκη φανέλα, έχοντας 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 "τάπες" σε 15' συμμετοχής. Μάλιστα, ένα τρομερό "στοπ" του απέναντι στον Μπαέρινγκσον βρέθηκε στο Top-5 με τις καλύτερες φάσεις της πρώτης ημέρας του Ευρωμπάσκετ! Ο Θανάσης δεν είναι μόνο ο καλύτερος αθλητής -από πλευράς προσόντων- της Εθνικής μας. Πιθανότατα είναι ο καλύτερος αθλητής της διοργάνωσης.

Σήμερα (4.30 μ.μ.) η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Σλοβενία σ' ένα κρίσιμο παιχνίδι. Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. αντιμετωπίζει τη "γηπεδούχο" Φινλανδία και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνει τους αγώνες της στο Ελσίνκι με αντίπαλο την Πολωνία (5.30 μ.μ.).

Μετά την ήττα της Γαλλίας στην παράταση με 86-84 από τη Φινλανδία, η κατάσταση όσον αφορά την τελική βαθμολογία του α' ομίλου περιπλέκεται. Όχι τόσο για το ποιες ομάδες θα πάρουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις του ομίλου (φαβορί η Ελλάδα, η Γαλλία, η Σλοβενία και η Φινλανδία), όσο για το ποιες θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις, για να έχουν καλύτερες "διασταυρώσεις" στα "νοκ άουτ" ματς της Κωνσταντινούπολης. Αν η Ελλάδα πάρει την πρώτη θέση, τόσο το καλύτερο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL