Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πάλη: Θέλει να "γράψει ιστορία" ο Πιλίδης!

Ο Γιωρίκας Πιλίδης σε μια εντυπωσιακή προσπάθειά του

Πάει για το έκτο του μετάλλιο στα τρία τελευταία χρόνια

Πραγματοποιείται από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στα Άνω Λιόσια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης παίδων-κορασίδων και οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια του 17χρονου Γιωρίκα Πιλίδη, που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι μια από τις ελπίδες -μαζί με τη Μαρία Περβολαράκη- για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο στο αγώνισμα της πάλης.

Ο Πιλίδης στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ηλικίας του κατάφερε κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ αθλητής ξανά στην παγκόσμια πάλη. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και σε τρεις διαδοχικές χρονιές ανέβηκε πέντε φορές στο βάθρο σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην ηλικιακή κατηγορία των Παίδων, ενώ τώρα θα επιδιώξει να πετύχει κάτι ανεπανάληπτο. Σ' αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων θα «κυνηγήσει» και έκτο μετάλλιο κι αν τα καταφέρει θα σημειώσει -παγκόσμια- μοναδικό ρεκόρ στη κατηγορία Παίδων, που δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον.

Ο αθλητής του Αμιράν Καρντάνοφ θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 58 κιλών της ελευθέρας και ο παγκόσμιος τίτλος τον οποίο έχασε πέρσι στα 54 κιλά είναι ο μοναδικός που του λείπει στην κατηγορία Παίδων, καθώς, εκτός από το αργυρό μετάλλιο του 2016, έχει κατακτήσει αργυρό στα 46κ. το 2015.

Ο Γιωρίκας Πιλίδης δεν θα είναι όμως η μοναδική ελληνική συμμετοχή καθώς η ελληνική ομοσπονδία έχει δηλώσει συνολικά 27 αθλητές και αθλήτριες σε μια πλήρη αποστολή. Αναλυτικά η ελληνική αποστολή:

Παίδες - ελευθέρα: Πέτρος Στεφανίδης 42κ., Γιάννης Μαρτίδης 46κ., Γιώργος Κουγιουμτσίδης 50κ., Χρήστος Χριστοφορίδης 54κ., Γιωρίκας Πιλίδης 58κ., Χριστόφορος Λοϊζίδης 63κ., Γιάννης Λοϊζίδης 69κ., Σταύρος Αλεβίζος 76κ., Στέλιος Σταμάτης 85κ., Γιώργος Βρόντος 100κ.

Παίδες - ελληνορωμαϊκή: Παναγιώτης Τρίμης 42κ., Βαγγέλης Μπούκης 46κ., Αντώνης Παροτσίδης 50κ., Κώστας Δαμιανάκης 54κ., Γιώργος Νικολόπουλος 58κ., Γιώργος Σωτηριάδης 63κ., Δημήτρης Νικολαΐδης 69κ., Γιάννης Ξυνόπουλος 76κ., Ηλίας Παγκαλίδης 85κ., Κώστας Μανωλόπουλος 100κ.

Κορασίδες: Αθηνά Γιαγτζόγλου 46κ., Μαρία Τριανταφυλλίδου 49κ., Ρουμπίνη Τριανταφυλλοπούλου 52κ., Γεωργία Γκουγκούδη 56κ., Άννα-Μαρία Πανταζή 60κ., Θεοδώρα Τελιανίδου 65κ., Μαρία Μακρίδη 70κ.

Ν.Π.

Δείτε όλα τα σχόλια