Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΥΡΩΠΗ / Εβδομάδα ευρωπαϊκών "μαχών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΥΡΩΠΗ / Εβδομάδα ευρωπαϊκών "μαχών"

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

 Μέσα Αυγούστου σχεδόν πια, και στη φάση των πλέι οφ τέσσερις ελληνικές ομάδες θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους, κάτι που θα ενισχύσει τη συνολική βαθμολογία τους, το εσωτερικό φρόνημα, αλλά και την... τσέπη τους.

Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει απέναντι στην κροατική Ριέκα να επιστρέψει στους ομίλους του θεσμού, από τους οποίους απουσίασε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο εξαιτίας του απρόσμενου αποκλεισμού του από την ισραηλινή Χάποελ Μπερ Σεβά. Φέτος, οι Πειραιώτες εμφανίζονται ενισχυμένοι με εύρος σοβαρών μετεγγραφικών κινήσεων, ενώ και η ψυχολογία είναι διαφορετική σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι, κάτι που φάνηκε στις αναμετρήσεις με την Παρτίζαν.

Η Ριέκα είναι μια άγνωστη στο ευρύ κοινό ομάδα, που διακρίνεται για τον δυναμισμό στο παιχνίδι της και που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να αφήσει το δικό της στίγμα στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Είναι η πρωταθλήτρια Κροατίας, ενώ στον προηγούμενο γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε την αυστριακή Σάλτσμπουργκ. Νωρίτερα, είχε αφήσει έξω πολύ εύκολα, με δύο νίκες, την ουαλική ΤΝS.

Στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ο Κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ, αφού ξεπέρασε το χαμηλό εμπόδιο της Ολιμπίκ Ντόνετσκ, θα βρει απέναντί του έναν αρκετά δύσκολο γρίφο, τη σουηδική Έστερσουντ. Η ομάδα αυτή μπορεί να είναι άπειρη, αλλά πρόλαβε ήδη φέτος να αποκλείσει την τουρκική Γαλατασαράι των πολλών εκατομμυρίων.

Η ΑΕΚ, μετά την αναιμική παρουσία της απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τις δύο ήττες στο πλαίσιο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει απέναντι στη βελγική Μπριζ πρωτίστως να βρει τον καλό της εαυτό, να μην επηρεαστεί από τη δυστοκία που τη χαρακτηρίζει στην επιστροφή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά και να νικήσει την αρνητική παράδοση που έχουν συνήθως οι ελληνικές ομάδες απέναντι στις βελγικές.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως έχει το δυσκολότερο έργο, αφού η αντίπαλός του είναι μια φημισμένη ομάδα που προέρχεται από ένα από τα δύο καλύτερα κατά γενική ομολογία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου, τους Βάσκους της Ατλετίκ Μπιλμπάο. Μάλιστα, η ισπανική ομάδα στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν τερμάτισε στην έβδομη θέση, δείγμα πως οι δυνατότητές της είναι πολλές και πως οι «πράσινοι» του Μαρίνου Ουζουνίδη θα πρέπει να κάνουν πολύ καλή δουλειά στις δύο αναμετρήσεις για να διεκδικήσουν με τις όποιες πιθανότητες έχουν την πρόκριση...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL