Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
"Η Εθνικής ομάδα Χάντμπολ γυναικών έπραξε τα δέοντα με το να αποχωρήσει"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η Εθνικής ομάδα Χάντμπολ γυναικών έπραξε τα δέοντα με το να αποχωρήσει"

«Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος με την απόφαση αποχώρησης της Εθνικής ομάδας Χάντμπολ Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με την ομάδα της FYROM, που επρόκειτο να διεξαχθεί στα Σκόπια και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ Κ17 έπραξε τα δέοντα» αναφέρει το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Όπως σημειώνει, «ευρισκόμενη σε απόλυτη συνεννόηση με την Γ.Γ.Α. και το ΥΠΕΞ, η ΟΧΕ είχε θέσει επισήμως και έγκαιρα το θέμα της τήρησης των διεθνών συμβάσεων σχετικά με τη χρήση τίτλων και συμβόλων από τους διοργανωτές των αγώνων. Από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χειροσφαίρισης δόθηκαν οδηγίες, οι οποίες τελικώς δεν τηρήθηκαν».

«Ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας και η επιβολή οικονομικού προστίμου, βάσει του κανονισμού αγώνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μας βρίσκει αντίθετους. Σε κάθε περίπτωση η Γ.Γ.Α. προτίθεται να καλύψει πλήρως την ΟΧΕ για ένα θέμα που δεν είναι αθλητικό, αλλά άπτεται των διεθνών και διπλωματικών σχέσεων της χώρας.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού, το ΥΠΕΞ και η Ο.Χ.Ε. ενεργούν συντονισμένα προς τους αρμόδιους διεθνείς αθλητικούς και άλλους φορείς για τη διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να μη επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL