Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ / "Παιδί θαύμα" ο Γιώργος Πιλίδης!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ / "Παιδί θαύμα" ο Γιώργος Πιλίδης!

"Γράφει ιστορία" με τα κατορθώματά του ο Γιώργος Πιλίδης

"Παιδιά θαύματα" δεν είναι μόνο οι πρωταθλητές Ευρώπης της Εθνικής νέων στο μπάσκετ, που γυμνάζονται και προπονούνται σε ιδανικές συνθήκες και οι περισσότεροι έχουν λύσει από τώρα το "πρόβλημα της ζωής τους", αλλά και ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που αναδείχθηκε την ίδια μέρα πρωταθλητής Ευρώπης στην επιτραπέζια αντισφαίριση στην κατηγορία, επίσης, των νέων, αν και είναι μόλις 17 χρόνων, αλλά πολύ περισσότερο τα "παιδιά ενός κατώτερου θεού", αυτά της ελληνικής πάλης, όπως ο Γιώργος Πιλίδης, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων που γίνεται στο Σεράγεβο.

Ο 17χρονος Πόντιος παλαιστής αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 58 κιλά της ελευθέρας πάλης, καθώς επικράτησε στον τελικό του Ρώσου Αρτίς Οορζάκ με 6-3, χωρίς να χάσει πόντο. Ο αθλητής του Αμιράν Καρντάνοφ και "χρυσό παιδί" της ελληνικής πάλης κέρδισε με 8-1 στον ημιτελικό τον Τ. Καταμάντζε από τη Γεωργία, ενώ στα προημιτελικά είχε νικήσει επίσης εύκολα με 15-5 τον Βούλγαρο Ανγκέλοφ. Ο Έλληνας αθλητής δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης και με πέντε εντυπωσιακές νίκες βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Ο Πιλίδης έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος, καθώς κατάφερε κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ αθλητής ξανά στην παγκόσμια πάλη. Σε τρεις διαδοχικές χρονιές κατέκτησε πέντε μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην ηλικιακή κατηγορία των Παίδων και τον Σεπτέμβρη θα επιδιώξει να πετύχει κάτι ασύλληπτο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, θα "κυνηγήσει" και έκτο μετάλλιο. Αν το κατακτήσει, τότε σε όλες τις διοργανώσεις της κατηγορίας των παίδων θα έχει ανέβει στο βάθρο, θα σημειώσει ένα μοναδικό ρεκόρ, που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον!

Με την επικράτησή του στο Σεράγεβο, ο Πιλίδης παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης, μιας και πέρσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση. Το 2016 στη Σουηδία είχε αγωνιστεί στα 54 κ. και είχε νικήσει στον τελικό με 4-3 τον Χαρουτουνιάν από την Αρμενία. Την ίδια χρονιά είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων, που είχε γίνει στην Τιφλίδα της Γεωργίας (στον τελικό είχε ηττηθεί με 3-2 στα σημεία από τον Ουκρανό Ντζέλεπ). Το 2015, ο Γιώργος Πιλίδης αγωνιζόταν στην κατηγορία των 46 κιλών και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σεράγεβο και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σουμπότιστα της Σερβίας.

Ο προπονητής του Αμιράν Καρντάνοφ είναι περισσότερα από 30 χρόνια στον χώρο της πάλης. "Χάλκινος" ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και κορυφαίος έφηβος παλαιστής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης, που έγινε στη Βουδαπέστη το 1994.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL