Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Το χρίσμα στον "δάσκαλο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το χρίσμα στον "δάσκαλο"

Ο Κώστας Μίσσας μόνιμος συνεργάτης της ΕΟΚ την τελευταία 15ετία...

Η ΕΟΚ έδωσε τέλος σε ένα «σίριαλ» που κράτησε μήνες, καθώς ανακοίνωσε τον Κώστα Μίσσα ως διάδοχο του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών. Ο 64χρονος τεχνικός εδώ και πολλά χρόνια συνεργάζεται με την ΕΟΚ αναλαμβάνοντας τις Εθνικές νέων και γυναικών, ενώ παράλληλα είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και διδάσκει στη Σχολή Προπονητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA).

Επίσης, όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της ΕΟΚ, "αποτελεί τον εμπνευστή και δημιουργό του προγράμματος ενημέρωσης και επιμόρφωσης γονέων, παραγόντων, αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με τη δημιουργία αθλητικών ημερίδων σε όλη την Ελλάδα". Πρόκειται, λοιπόν, για έναν καταρτισμένο άνθρωπο, πολύ καλό γνώστη του αθλήματος και της ψυχολογίας των αθλητών σε όλες τις ηλικίες, που καλείται να οδηγήσει την πολύπαθη τα τελευταία εφτά χρόνια Εθνική ανδρών στον δρόμο των επιτυχιών στο προσεχές Ευρωμπάσκετ με εχέγγυο την πείρα του. Η επιλογή της ΕΟΚ να του αναθέσει τα ηνία της ομάδας φαίνεται -αρχικά- ρίσκο, αλλά οι γνώστες είναι αισιόδοξοι.

Ο Κώστας Μίσσας έχει γεννηθεί στις 15 Αυγούστου του 1953 και πραγματοποίησε σημαντική καριέρα ως καλαθοσφαιριστής, φορώντας κυρίως τη φανέλα του Πανιωνίου, ενώ αγωνίστηκε για λίγο και με τον Παναθηναϊκό. Yπήρξε διεθνής και με την Εθνική εφήβων (15 συμμετοχές, 116 πόντοι), και με την Εθνική ανδρών (45 συμμετοχές, 238 πόντοι). Το ρεκόρ του με την Εθνική ανδρών είναι οι 20 πόντοι που πέτυχε το 1977 σε φιλικό αγώνα εναντίον της Ρουμανίας.

Ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό γεγονός είναι η πρώτη επιτυχία του Κώστα Μίσσα με το Γυμνάσιο Αρρένων Καλλιθέας (σημερινό Λύκειο) και το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα του 1971, όπου είχε μάλιστα ως συμπαίκτες - συμμαθητές, μεταξύ άλλων, αθλητές του Έσπερου Καλλιθέας, όπως οι Ταυρόπουλος, Μπακίρογλου, Πανάγος και Καρυπίδης.
Ως προπονητής έχει καθίσει στους πάγκους του Πανιωνίου, του Περιστερίου, του Παπάγου, της Εθνικής Κύπρου, του Αχιλλέα Καϊμακλίου, του Απόλλωνα Πάτρας, της Δάφνης, του ΚΑΟΔ και της Χαλκίδας. Ως ομοσπονδιακός τεχνικός καθοδήγησε τόσο την Εθνική νέων ανδρών, όσο και την Εθνική γυναικών, με το 2009 να είναι η χρονιά του, καθώς το καλοκαίρι εκείνου του έτους αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα των Νέων (έχοντας στη διάθεσή του παίκτες όπως οι Παπανικολάου, Σλούκας, Παππάς, Μάντζαρης, Γιάνκοβιτς και Μπόγρης), ενώ παράλληλα οδήγησε τις γυναίκες στην 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μίσσας είναι ο πρώτος προπονητής που συνεργάστηκε σε επίπεδο εθνικών ομάδων με τον Γιάννη Aντετοκούνμπο, καθώς πριν από τέσσερα καλοκαίρια είχαν συνυπάρξει στην ομάδα των νέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL