Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Βασιλειάδης: Απλοποιούμε διαδικασίες, χτυπάμε την γραφειοκρατία στον αθλητισμό

"Χθες έγινε το πρώτο βήμα για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα στην ΕΠΟ, με βάση τη συμφωνία που έχουμε κάνει με την FIFA και την UEFA"

Ο υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε στο νέο σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε χθες από την Βουλή. Ο Γιώργος Βασιλειάδης σχολίασε αρχικά στο θέμα της ΕΠΟ: «Χθες έγινε το πρώτο βήμα για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα στην ΕΠΟ, με βάση τη συμφωνία που έχουμε κάνει με την FIFA και την UEFA. Δίνεται η δυνατότητα να γίνει νόμιμα η γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου κι εφόσον οι αλλαγές αυτές περάσουν, τότε τέλη Ιουλίου, αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε εκλογές και θα έχουμε μια νέα εκλεγμένη διοίκηση και μια επιστροφή σε μια κανονικότητα και ελπίζω σε μια ομαλότητα».

Παράλληλα ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην μεταρρύθμιση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις: «Είχαμε, επίσης, μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Προσπαθούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί εδώ και 13 χρόνια. Γνωρίζεται ότι σχεδόν όλες μας οι εγκαταστάσεις είναι χωρίς άδεια. Το Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατάφεραν να πάρουν άδεια μόλις πριν από 1,5-2 χρόνια. Απλοποιούμε διαδικασίες, χτυπάμε την γραφειοκρατία, όσο μπορούμε και γίνεται το πρώτο βήμα για έναν εξορθολογισμό του συστήματος. Είχε πολλές ενδιαφέρουσες διατάξεις. Καταλαβαίνω ότι η ΕΠΟ και το ποδόσφαιρο μονοπώλησε το ενδιαφέρον, αλλά θα πρέπει να δούμε και τα υπόλοιπα ζητήματα με τους αθλητικούς χώρους. Και στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να επιστρέψουμε στην ομαλότητα και την κανονικότητα . Νομίζω πως σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλα τα σχόλια