Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 / Κράτησε το πλεονέκτημα η Εθνική μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 / Κράτησε το πλεονέκτημα η Εθνική μας

Δώνης και Μάνταλος απορούν για τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε στη Ζένιτσα

Από την αρχή της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018 η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έδειξε πως υπό την καθοδήγηση του Μίκαελ Σκίμπε άφησε πίσω το πρόσφατο κακό παρελθόν και απέκτησε εκ νέου σοβαρότητα και συνοχή. Τα αποτελέσματα των έξι πρώτων αγωνιστικών αποτελούν την πιο έμπρακτη απόδειξη για ένα τέτοιο συμπέρασμα.

Και αν η σπουδαία ισοπαλία στο Βέλγιο την 25η Μαρτίου ήταν μια περίσταση που «πρόδιδε» τις υψηλές δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ήρθε η "λευκή" ισοπαλία στη Ζένιτσα απέναντι στη Βοσνία / Ερζεγοβίνη για να πιστοποιηθεί οριστικά πως η Ελλάδα μπορεί πλέον να αντεπεξέρχεται σε δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις όπως παλιά.

Ήταν ένας επεισοδιακός αγώνας (επιθέσεις σε Γιαννιώτα και Μανωλά μετά το τέλος του ματς, μη σεβασμός στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας), που σημαδεύτηκε αγωνιστικά από την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου στο 82ο λεπτό και τη χρησιμοποίηση από την πλευρά του Γερμανού ομοσπονδιακού τεχνικού του νεαρού Δώνη, που αγωνίστηκε αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις...

Η ομάδα μας παραμένει αήττητη έχοντας 3 νίκες και 3 ισοπαλίες. Η αμυντική της λειτουργικότητα επανήλθε σε υψηλά επίπεδα καθώς έχει δεχτεί μόνο τρία γκολ στους έξι αγώνες, παρότι έπαιξε τους δύο πιο δύσκολους αγώνες στις έδρες του Βελγίου και της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης... Το ενεργητικό έχει φτάσει τα 10 τέρματα. Ενώ απομένουν 4 αγωνιστικές, το Βέλγιο αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία φτάνοντας στους 16 βαθμούς, με την ελληνική ομάδα να ακολουθεί με 12, έναν παραπάνω από τους Βόσνιους.

Στη συνέχεια η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Εσθονία (εντός έδρας στις 31 Αυγούστου), το Βέλγιο (εντός έδρας στις 3 Σεπτεμβρίου), την Κύπρο (εκτός έδρας στις 7 Οκτωβρίου) και το Γιβραλτάρ (εντός έδρας στις 10 Οκτωβρίου). Οι Βόσνιοι από την πλευρά τους θα βρουν απέναντί τους την Κύπρο (εκτός έδρας), το Γιβραλτάρ (εκτός έδρας), το Βέλγιο (εντός έδρας) και την Εσθονία (εκτός έδρας). Με τα δεδομένα που έχουν προκύψει έως τώρα, η Ελλάδα θα παλέψει έχοντας μικρό πλεονέκτημα από τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη για τη δεύτερη θέση, που θα οδηγήσει σε αγώνες μπαράζ.

Από τους άλλους ομίλους ξεχωρίζουν η πολύ καλή παρουσία της Σουηδίας των Μάρκους Μπεργκ και Γιάκομπ Γιόχανσον στον πρώτο όμιλο (εκεί όπου η Ολλανδία κινδυνεύει με νέο πατατράκ), οι έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες της Ελβετίας, που τη φέρνουν πάνω από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία στον δεύτερο όμιλο, η νέα καλή πορεία της Β. Ιρλανδίας, που είναι δεύτερη στον τρίτο όμιλο, η προέλαση των Πολωνών στον πέμπτο όμιλο και η μάχη τεσσάρων ομάδων (Κροατία, Ισλανδία, Τουρκία, Ουκρανία) στον ένατο όμιλο (οι τέσσερις χώρες είναι σε απόσταση 2 βαθμών).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL