Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Του Τάσου Βακαλόπουλου

Η κάθε εποχή έχει τη δικιά της ποδοσφαιρική κυρίαρχο. Την ομάδα που τα έχει όλα, και οι περισσότεροι θέλουν να της μοιάσουν!

Η κορυφαία ομάδα αυτήν την εποχή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με τρία τρόπαια σε τέσσερα χρόνια(!), χωρίς υπερβολές αλλά και περιθώρια αμφισβήτησης! Οι "μερένχες", στο Κάρντιφ, κόντρα σ' έναν σύλλογο με εξίσου βαριά φανέλα που είχε δεχθεί μόνο τρία γκολ σε ολόκληρη τη φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, την εκπληκτική Γιουβέντους, πήραν τα σκήπτρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη!

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στην Ουαλία ήταν ένας θρίαμβος της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν, που ήξερε τους Ιταλούς πάρα πολύ καλά. Ο Γάλλος προπονητής έφτιαξε ένα ενδιαφέρον 4-1-3-2, φέρνοντας τον πρωταγωνιστή του τελικού Ίσκο πιο κοντά στους εκπληκτικούς Μόντριτς και Κρόος, αλλά και τον ταχύτατο Ρονάλντο, δίπλα στον Μπενζεμά! Έτσι η υπέροχη ομάδα του είχε καλύτερη και ποιοτικότερη κατοχή μπάλας, αλλά και εύκολο το γκολ! Για τη Γιουβέντους εννιά οι τελικοί της μεγαλύτερης διοργάνωσης του πλανήτη, όμως μόνο δύο οι επικρατήσεις! Η αφήγηση έχει κυρίως ήττες οδυνηρές, αλλά και άτυχες στιγμές. Στο Κάντιφ, η απίστευτη μέχρι τότε ομάδα του Αλέγκρι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πιο καλά, και είχε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο! Στην επανάληψη όμως η Γιούβε κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Τέτοια... εξαέρωση ιταλικής ομάδας σε 45' δεν εξηγείται.

Σούπερ Λιγκ: Στον Ολυμπιακό προσάπτουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι διάλεξε για τη νέα περίοδο έναν προπονητή με βάση την ανάγκη πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και όχι κάποιον που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα. Η επιλογή του Μπέσνικ Χάσι σίγουρα έχει ρίσκο, αλλά σιγουριά στο ποδόσφαιρο να ξέρετε δεν υπάρχει, είτε με τον Βαλβέρδε στον πάγκο, είτε με τον Σπαλέτι, είτε με τον Λεμονή.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως τις ομάδες τις φτιάχνουν οι προπονητές, και μάλλον έχουν μισό... δίκιο! Όμως σίγουρα στη χώρα μας, καλή ομάδα φτιάχνεις με χρήματα που παίρνεις από την Ευρώπη με κάποιον στο τιμόνι της που γνωρίζει καλά την καλοκαιρινή διαδρομή.

Στον Παναθηναϊκό το χειρότερο είναι η αβεβαιότητα για το αύριο. Η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Αλαφούζου, που καλείται να βρει γρήγορα λύσεις στο οικονομικό. Αγοραστής αυτή την εποχή για την ΠΑΕ δεν υπάρχει, και οι Λυμπερόπουλος, Ουζουνίδης είναι υποχρεωμένοι να λύσουν συμβόλαια και να ενισχύσουν την ομάδα με ελάχιστα χρήματα. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL