Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΠΛΕΪ ΟΦ / Σούπερ λιγκ: Έχει... σφυγμό ακόμη ο Παναθηναϊκός!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΠΛΕΪ ΟΦ / Σούπερ λιγκ: Έχει... σφυγμό ακόμη ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι του έλειπε η... μισή ομάδα (Μπεργκ, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κουλιμπαλί), πέτυχε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ, που παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ουζουνίδη ελπίζει να αποφύγει την τελευταία θέση (αν τελεσιδικήσει εις βάρος της η υπόθεση της διακοπής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ), ενώ απομακρύνεται η πρώτη θέση για την ΑΕΚ μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ (0-1) στη Νέα Σμύρνη. Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 8, ΑΕΚ 7, Παναθηναϊκός 5, Πανιώνιος 4 (δεν υπολογίζεται ο αγώνας Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ).

Στο πρώτο ημίχρονο της Λεωφόρου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία, και μάλιστα στο ίδιο λεπτό. Στο 30' σε χτύπημα κόρνερ ο Μολέδο "σημάδεψε" το δεξί δοκάρι του Ανέστη και στη συνέχεια της φάσης με προσωπική ενέργεια ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και έφθασε στο γκολ με χτύπημα πέναλτι που υπέδειξε ο Ζαχαριάδης για χέρι του Γκάλο σε προσπάθεια του νεαρού Χατζηγιοβάνη. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λέτο κι έκανε το 1-0 (62'). Η ΑΕΚ δεν απείλησε ουσιαστικά μέχρι το τέλος του ματς, ενώ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έμεινε και με 10 παίκτες, όταν αποβλήθηκε ο Βράνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-1

Τα βρήκε... σκούρα κόντρα στον ελλιπή Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ, αλλά κατάφερε να αποδράσει με το "διπλό" από τη Νέα Σμύρνη και να κάνει σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Για να φτάσει πάντως στο τρίποντο ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε και την τύχη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε με αυτογκόλ στο 14'. Ο Κάμπος πάσαρε στον Πρίγιοβιτς, αυτός προσπάθησε να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Ρισβάνη, ο οποίος έπεσε για τάκλιν, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Πανιωνίου για το 0-1. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι τερματοφύλακες Γλύκος και Μπαντής.

Υποβιβάζεται ο Ηρακλής

Στη Φούτμπολ Λιγκ υποβιβάζεται ο Ηρακλής μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης για εκπρόθεσμη εξόφληση στην οφειλή του ποδοσφαιριστή Νίκου Πορτουλίδη ύστερα από καταγγελία του Λεβαδειακού.

Με ψήφους 9-2 η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την αφαίρεση των βαθμών από τον πίνακα της περιόδου 2016-17, κάτι που σημαίνει ότι ο "γηραιός" έχει πλέον 26 βαθμούς (από 29), δηλαδή όσους και ο Λεβαδειακός, και υποβιβάζεται, καθώς υστερεί των Βοιωτών στην ισοβαθμία (ο Ηρακλής είχε νικήσει 1-0 στο "Καυταντζόγλειο", αλλά είχε χάσει με 3-0 στη Λιβαδειά). Στην ψηφοφορία 9 ΠΑΕ (μεταξύ τους οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) ψήφισαν υπέρ της ποινής, Ηρακλής και Ατρόμητος κατά, ΑΕΚ, Βέροια και Πλατανιάς απείχαν, ενώ "λευκό" επέλεξαν ΕΠΟ, Παναιτωλικός και Ξάνθη.

Βρέθηκε ο "ανεγκέφαλος"

Ο οπαδός του Παναθηναϊκού που πέταξε το κουτάκι στον Βλάνταν Ίβιτς ταυτοποιήθηκε, αλλά δεν συνελήφθη καθώς είχε περάσει το αυτόφωρο. Πρόκειται για 22χρονο φοιτητή των ΤΕΙ, ο οποίος είχε μπει στο γήπεδο με το εισιτήριο διαρκείας του πατέρα του. Εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία και τον λόγο έχει πλέον ο εισαγγελέας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κινητοποίηση της αστυνομίας και ιδιαίτερα του τμήματος Αθλητικής Βίας, αλλά και για τα εξαιρετικά ανακλαστικά που επέδειξε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που κατέγραψε με δικά της μέσα τον δράστη και την ενέργειά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL