Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΣ / Σε κλίμα πένθους Γιουνάιτεντ - Άγιαξ στη Στοκχόλμη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΣ / Σε κλίμα πένθους Γιουνάιτεντ - Άγιαξ στη Στοκχόλμη

Η νέα τρομοκρατική επίθεση στην Αγγλία, που είχε αιματηρό απολογισμό 22 νεκρούς, δεν αφήνει ανεπηρέαστο και το ποδόσφαιρο, καθώς διεξάγεται σήμερα (9.45 μ.μ., ΕΡΤ1) ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ κι ένας από τους δύο "μονομάχους", η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι μια από τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης που βίωσε τον θάνατο.

Η Γιουνάιτεντ εκδήλωσε την επιθυμία να αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ, που θα διεξαχθεί σε μία πόλη η οποία πρόσφατα βίωσε αντίστοιχο τρόμο, τη Στοκχόλμη. Μάλιστα, τα μέτρα ασφαλείας σήμερα στο "Friends Arena" θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Ο τεχνικός των "κόκκινων διαβόλων" Ζοζέ Μουρίνιο ζήτησε από την UEFA να ματαιωθεί η χθεσινή συνέντευξη Τύπου ως ένδειξη πένθους και οι διοργανωτές ικανοποίησαν το αίτημα. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε πάντως το μήνυμά του μέσω του επίσημου λογαριασμού της αγγλικής ομάδας στο Twitter:

"Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι για τα τραγικά γεγονότα χθες βράδυ. Δεν μπορούμε να πάρουμε το μυαλό μας και την καρδιά μας από τα θύματα και τις οικογένειές τους. Έχουμε μία δουλειά να κάνουμε και θα ταξιδέψουμε στη Σουηδία για τη δουλειά αυτή. Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε με τη χαρά που έχουμε πάντα πριν από μεγάλους αγώνες. Γνωρίζω, έστω και μετά από λίγο καιρό εδώ, ότι ο κόσμος του Μάντσεστερ θα βγει ενωμένος".

Από την πλευρά του ο Άγιαξ εξέφρασε τη στήριξή του και την αγάπη του στο Μάντσεστερ και στις οικογένειες των θυμάτων. Αν και οι Άγγλοι έχουν το προσωνύμιο "μπέμπηδες", η ομάδα του Άμστερνταμ είναι αυτή που θα καταρρίψει τα ηλικιακά ρεκόρ σε τελικούς του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και του Κυπέλλου UEFA, καθώς ο Πίτερ Μπος θα παρατάξει σήμερα την πιο νεανική ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με μέσο όρο ηλικίας μικρότερο των 22 χρόνων. Μάλιστα, ανάμεσα στους παίκτες του Άγιαξ θα είναι και ο Μάρκους Ράσφορντ, "απόφοιτος" των ακαδημιών της Γιουνάιτεντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL