Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / Η Άννα Κορακάκη επιβεβαίωσε ότι είναι η καλύτερη του κόσμου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / Η Άννα Κορακάκη επιβεβαίωσε ότι είναι η καλύτερη του κόσμου!

Η Άννα Κορακάκη απέδειξε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου ότι απολύτως άξια πήρε τον τίτλο της κορυφαίας σκοπεύτριας του κόσμου για το 2016, κατακτώντας, μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 25μ. με σπορ πιστόλι και το χρυσό μετάλλιο στα 10μ. με αεροβόλο πιστόλι, κάτι που καταφέρνει, μάλιστα, για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Μ' άλλα λόγια τα μετάλλια της Ελληνίδας δις ολυμπιονίκη από τη Δράμα στη Γερμανία ήταν "αντίστροφα" απ' αυτά που είχε κατακτήσει πέρσι τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο! Πρόκειται για μοναδική επιτυχία, αν συνδυαστεί μάλιστα με το γεγονός ότι η Κορακάκη είναι μόλις 21 χρόνων και στη σκοποβολή δεν υπάρχει -σχετικά- ο περιορισμός της ηλικίας, όπως συμβαίνει στα περισσότερα αθλήματα.

Στον προκριματικό του αγωνίσματος των 10μ. με αεροβόλο πιστόλι η Άννα Κορακάκη πήρε την πέμπτη θέση με επίδοση 385/400. Στον τελικό, αν και βρισκόταν στην τρίτη θέση στη σειρά των πρώτων βολών, στον δεύτερο γύρο κατάφερε να πραγματοποιήσει εκπληκτική εμφάνιση και με συνολικά 101.2 βαθμούς ανέβηκε στη δεύτερη θέση, πίσω από την Κινέζα Γιουεμέι Λιν.

Στον γύρο αποκλεισμού η Κορακάκη βελτίωσε ακόμη περισσότερο την επίδοσή της και έφθασε εύκολα στην τελική δυάδα απέναντι στην Ουκρανή Ολένα Κόστεβιτς, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να έχει συγκεντρώσει 222.2 βαθμούς και την αντίπαλό της 218.6. Με τελική επίδοση 241.2 βαθμούς, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Κόστεβιτς (238.3) και στην τρίτη την Κινέζα Λιν (217.5).

Στους αγώνες αυτούς, που έγιναν στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο του Μονάχου (κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972), συγκεντρώθηκε η αφρόκρεμα της παγκόσμιας σκοποβολής και το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο. Μάλιστα στο περιθώριο της διοργάνωσης έγινε και η τελετή βράβευσης των κορυφαίων της περασμένης χρονιάς, όπου επίσης η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια.

Μετά τις επιτυχίες της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. με σπορ πιστόλι και το χάλκινο στα 10μ. με αεροβόλο πιστόλι, η Άννα Κορακάκη είχε ψηφιστεί ως η σκοπεύτρια της χρονιάς! Σκοπευτής του 2016 ψηφίστηκε ο Ιταλός Νικολό Καμπριάνι, που κατέκτησε στο Ρίο δύο χρυσά μετάλλια στο τουφέκι.

Μετά την απονομή η Άννα Κορακάκη δήλωσε στα ξένα ΜΜΕ: "Αισθάνομαι υπέροχα, εργάζομαι εδώ και χρόνια προσπαθώντας να βελτιώσω τις επιδόσεις μου και το 2016 ήταν ένα καταπληκτικό έτος, στη διάρκεια του οποίου αποζημιώθηκα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου, που με υποστήριζαν πάντα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL