Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΪ / Πλατεία Ταξίμ: Μαχαιρώθηκε οπαδός του Ολυμπιακού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΪ / Πλατεία Ταξίμ: Μαχαιρώθηκε οπαδός του Ολυμπιακού

Οπαδοί του Ολυμπιακού τραυματίστηκαν χθες το πρωί σε επεισόδια στην οδό Πέρα κοντά στην πλατεία Ταξίμ, με οπαδούς της Φενέρμπαχτσε. Στη συμπλοκή, όπου χρησιμοποιήθηκαν βεγγαλικά και μαχαίρια, παρενέβη η αστυνομία και προχώρησε σε έξι προσαγωγές. Τραυματίες είναι δύο Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας μαχαιρώθηκε στο πόδι, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Και οι δύο διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, Έλληνες φίλαθλοι, που είχαν φθάσει χθες το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, έκαναν βόλτα κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Ξαφνικά ένας Τούρκος άναψε καπνογόνο φωνάζοντας στα αγγλικά "Εδώ είναι Κωνσταντινούπολη" και τότε περίπου 20 Τούρκοι βγήκαν από μαγαζιά και άρχισαν να κυνηγούν τους Έλληνες φιλάθλους φωνάζοντας ρυθμικά "Istanbul". Ακολούθησε "μάχη", με τις συμπλοκές να διακόπτουν άνδρες της τουρκικής μυστικής αστυνομίας, που προχώρησαν στη σύλληψη έξι Τούρκων οπαδών.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία επρόκειτο για φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε από τη γειτονική πόλη Μάλτεπε (Bρύας), που βρίσκεται στα ασιατικά παράλια της θάλασσας του Μαρμαρά. Το επεισόδιο δεν προκλήθηκε από οργανωμένους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε και δεν αφορά γενικά θέματα αντιπαλότητας Ελλάδας - Τουρκίας.

Στη συνέχεια άρχισε ο δεύτερος "πόλεμος" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρχικά οι "Fener Fanatics" ανέβασαν βίντεο με την επίθεση των Τούρκων στους οπαδούς του Ολυμπιακού, όπου έγραψαν ειρωνικά "the speedy Greeks" (οι γρήγοροι Έλληνες), ενώ ακολούθησε δεύτερο βίντεο, όπου οπαδοί της τουρκικής ομάδας υποχρεώνουν φίλο του Ολυμπιακού να βγάλει τη ερυθρόλευκη φανέλα.

Με αφορμή τα παραπάνω η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από τους φίλους της ομάδας να μην κυκλοφορούν στους δρόμους της Πόλης με διακριτικά της, αλλά νέες επιθέσεις, μικρότερης έντασης, έγιναν και πριν από την έναρξη του αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL