Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ / Ευρωλίγκα: Η μεγάλη ώρα απόψε για τον Ολυμπιακό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ / Ευρωλίγκα: Η μεγάλη ώρα απόψε για τον Ολυμπιακό

Γιάννης Σφαιρόπουλος και Δημήτρης Ιτούδης με το φετινό τρόπαιο

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σήμερα (6.30 μ.μ., ΕΡΤ2 / Nova) στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου στην Ευρωλίγκα, αντιμετωπίζοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ, που, όπως και το 2012 (όταν η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε την κορυφή), διεξάγεται στο "Σινάν Ερντέμ" της Κωνσταντινούπολης. Τρεις ώρες αργότερα (στις 9.30 μ.μ.) η Φενέρμπαχτσε θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

"Σίγουρα ξυπνάει αναμνήσεις αυτό το γήπεδο. Πήραμε εδώ το τρόπαιο και η ομάδα μεγάλωσε και έχτισε χαρακτήρα. Αυτό έγινε στο παρελθόν πάντως. Τώρα κοιτάμε το παρόν και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας" δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης και συνέχισε: "Αισθάνομαι υπερήφανος για την ομάδα, που έχει καταφέρει όσα κατάφερε στο παρελθόν. Δεν είναι εύκολο, χρειάζονται πολλές θυσίες. Παλεύουμε. Πρέπει να παλεύεις για να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων και αυτό είναι το σημαντικότερο επίτευγμα αυτής της ομάδας".

Ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και μάλιστα την είχε νικήσει, όχι μόνο στον τελικό του 2012, αλλά και στον ημιτελικό του 2015. Ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε σχετικά:

"Αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό του 2015. Έχουμε νέες συνθήκες, η ΤΣΣΚΑ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και εμείς επιστρέφουμε έπειτα από έναν χρόνο απουσίας. Ψυχολογικά δεν διαφέρει το πώς θα προσεγγίσουμε αυτό το παιχνίδι από οποιοδήποτε άλλο. Όλες οι ομάδες που είναι εδώ αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Όποια ομάδα είναι πιο έτοιμη από την άλλη θα το δείξει. Ο Ολυμπιακός θέλει το τρόπαιο και έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό".

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Δημήτρης Ιτούδης αντίστοιχα επεσήμανε: "Το 2015 ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη και του δώσαμε συγχαρητήρια. Τώρα είναι 2017 και έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα, οργανωμένη. Δύο σπουδαίες ομάδες θα παίξουν στον ημιτελικό και αυτό είναι που έχει σημασία. Σίγουρα δεν υπάρχει μόνο η τακτική. Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Έχει σημασία πώς ετοιμάζονται οι παίκτες. Δεν έχει σημασία το παρελθόν, αλλά το τι κάνουμε τώρα".

Από πλευράς τακτικής ο Ολυμπιακός αναμένεται να χρησιμοποιήσει αρκετά το "ψηλό" του σχήμα, αυτό που έδωσε τις νίκες της σειράς με την Εφές και έχει τους Παπανικολάου και Παπαπέτρου στο "2" και στο "3". Είναι ένα σχήμα που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία και στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Η ομάδα του Πειραιά έχει τον ρόλο του "αουτσάιντερ" στη διοργάνωση κι αυτό θα βοηθήσει στην ψυχολογική αποφόρτιση των παικτών του.

Αγωνιστικά η ΤΣΣΚΑ έχει τον πρώτο λόγο και θα στηριχθεί στην επίθεσή της, ενώ για τον Ολυμπιακό τα πάντα ξεκινάνε από την άμυνα. O Iτούδης αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη συμμετοχή ή όχι του Τεόντοσιτς, που θα κριθεί σήμερα (τον τελευταίο μήνα έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με τους συμπαίκτες του, κι αυτές σε πιο χαλαρούς ρυθμούς).

Στον άλλο ημιτελικό ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τη Ρεάλ, εκτός από την παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της τουρκικής ομάδας, δεσπόζουν δύο προσωπικότητες που εν πολλοίς θα κρίνουν την έκβαση της αναμέτρησης. Από πλευράς Ρεάλ Μαδρίτης ο Σέρχιο Γιουλ ήταν ο καλύτερος στην Ευρωλίγκα την κανονική περίοδο και απ' τη Φενέρ ο Μπόγκνταν Μπογκτάνοβιτς ο κορυφαίος στα πλέι οφ. Αυτήν την περίοδο η Φενέρ δείχνει πιο φορμαρισμένη από τη "βασίλισσα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL