Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ / Μπάσκετ: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ / Μπάσκετ: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ!

Στην ΑΕΚ πανηγυρίζουν για μια νίκη, που μπορεί να θεωρηθεί "στροφή" στην ιστορία της

Τη νίκη, που έψαχνε εδώ και τρία χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που την ανέλαβε η διοίκηση του Μάκη Αγγελόπουλου, πέτυχε την Κυριακή επί του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ. Συνολικά είχε 9 χρόνια η ΑΕΚ να νικήσει τον Παναθηναϊκό και τα κατάφερε σ' ένα πολύ σημαντικής σημασίας παιχνίδι.

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου νίκησε με 71-70 στο δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών των πλέι οφ της Μπάσκετ Λιγκ, ισοφάρισε τη σειρά και έχει πλέον τη μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους τελικούς, αφού η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού δεν πείθει. Η ΑΕΚ και στα προηγούμενα ματς είχε κοντράρει τον Παναθηναϊκό (στο ένα είχε χάσει στη δεύτερη παράταση), αλλά δεν είχε φθάσει μέχρι το τέλος και τη νίκη, κάτι που κατάφερε αυτήν τη φορά.

Οι "πράσινοι" φαίνεται πως... δεν έβαλαν μυαλό από την τιμωρία τους (sic) και την επιστροφή με το πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη και συνεχίζουν να είναι μια ομάδα χωρίς ψυχολογία, μαχητικότητα και προσωπικότητα. Ακόμη και στη νίκη τους με 80-70 στο πρώτο παιχνίδι τα ποσοστά τους έξω από την γραμμή των 6,75μ. ήταν τραγικά (1/15) κι έπρεπε να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι ο Νικ Καλαθης (23π.) για να φθάσει η ομάδα του στη νίκη, αν και έχανε 35-39 στο ημίχρονο.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει κακά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα (4/17), ενώ η ΑΕΚ μείωσε τα λάθη της (από 14 σε 6), συνέχισε να είναι πιο εύστοχη από τα 6,75μ. (10/28 στο πρώτο ματς, 6/29 στο δεύτερο) και πήρε μια σημαντική νίκη ψυχολογίας. Με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα το ΟΑΚΑ, δεν είναι πλέον απίθανο η "Ένωση" να κάνει δύο νίκες σε τρία ματς κόντρα σ' αυτόν τον Παναθηναϊκό και να πάει να βρει στους τελικούς τον Ολυμπιακό, που, μετά το 2-0 επί του Άρη (νίκησε 77-84 το Σάββατο), θέλει να μια ακόμη νίκη στο ΣΕΦ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός περνάει ένα εξαιρετικό... φεγγάρι από τη γραμμή των 6,75μ. (16/34 στο Αλεξάνδρειο) με καταπληκτικό τον Κώστα Παπανικολάου (6/10 τρίποντα, 8/9 δίποντα στα δύο ματς με τον Άρη), που βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση από τη στιγμή που επέστρεψε στον Πειραιά και πάει με υψηλό φρόνημα στην Κωνσταντινούπολη για τη συμμετοχή του στο φάιναλ φορ και την αναμέτρηση της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL