Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
ΕΠΟ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Ολυμπιακό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΟ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Ολυμπιακό

Ιδιαίτερα επιβαρυντική είναι για τον Ολυμπιακό η έκθεση του παρατηρητή στον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ Θεμιστοκλή Βαλσάμη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατηγορείται ότι στο ημίχρονο, αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης, άγνωστοι εξύβρισαν, απώθησαν και προπηλάκισαν τον βοηθό παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη και τους διαιτητές.

Να σημειωθεί ότι και ο παρατηρητής έχει κληθεί να απολογηθεί σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για πλημμελή έκθεση, προφανώς για απόκρυψη γεγονότων. Στην έκθεσή του ο Θεμιστοκλής Βαλσάμης αναφέρει:

"Στο ημίχρονο του αγώνα και κατά την είσοδό μας στα αποδυτήρια ο βοηθός παρατηρητής εδέχθη επίθεση από άτομα της γηπεδούχου ομάδος, οι οποίοι τον εξύβρισαν και τον απώθησαν. Μετά τη λήξη του αγώνος, κατά την είσοδο των διαιτητών στα αποδυτήρια, εμποδίστηκαν και προπηλακίστηκαν λεκτικά από άτομα χωρίς διακριτικά και με την επέμβαση της αστυνομίας εισήλθαν στα αποδυτήριά τους".

Οι κατηγορίες εμπίπτουν στο άρθρο 29 του ΚΑΠ "περί βίας", το οποίο αναφέρει: "Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε, τουλάχιστον, ετών".

Στις παραπάνω περιπτώσεις, εάν η ομάδα είναι υπαίτια, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και δ) υποβιβασμός ομάδας.

* Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι θα επιβλέψει τη διαδικασία της απολογίας του Ολυμπιακού στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ έχοντας έννομο συμφέρον από την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL