Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - UEFA / Σωκράτης: "Θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν είμαστε ζώα!"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - UEFA / Σωκράτης: "Θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν είμαστε ζώα!"

H εικόνα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου χαρακτηριστική της ψυχικής κατάστασης των παικτών της Ντόρτμουντ μετά τη βομβιστική επίθεση

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μιλώντας στο ESPN, μετά το τέλος της αναμέτρησης Ντόρτμουντ - Μονακό 2-3, εξαπέλυσε επίθεση στην UEFA, επειδή αγνόησε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του το βράδυ της Τρίτης και όρισαν, μετά από 22 ώρες, το ματς απέναντι στη Μονακό.

"Πρώτα απ’ όλα είμαι χαρούμενος που είμαι ζωντανός. Ήταν η πιο δύσκολη μέρα στη ζωή μου και ελπίζω να μην τη ζήσει κανένας άλλος. Μετά το χθεσινό δεν μπορούσα να σκεφτώ το παιχνίδι. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ζώα. Είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, που έχουν παιδιά να μας περιμένουν σπίτι. Είμαι χαρούμενος, που όλοι μας είμαστε ζωντανοί. Ήταν πολύ δύσκολο να σκεφτείς και να παίξεις ποδόσφαιρο. Θα μιλήσουμε και με τον προπονητή και με τον πρόεδρο. Δεν έχουμε, όμως, λύσεις. Νιώθω όπως είπα και πριν: σαν ένα ζώο και όχι σαν άνθρωπος. Όποιος δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο, δεν μπορεί να μας καταλάβει αυτή τη στιγμή" είπε, μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, ο Έλληνας άσος, που είναι εκ των αρχηγών της ομάδας του.

Το ίδιο θέμα, για την ψυχολογική κατάσταση των μελών της Μπορούσια Ντόρτμουντ έθιξε κι προπονητής της Τόμας Τούχελ:

"Δεν μας ρώτησε κανείς για το παιχνίδι... Μας το ανακοίνωσαν με ένα μήνυμα. Η UEFA από την Ελβετία απλά το αποφάσισε και το ανακοίνωσε. Αισθανθήκαμε ότι δεν μας υπολόγισε κανείς. Ότι αδιαφορούσαν για εμάς. Αυτό που συνέβη με την διεξαγωγή του παιχνιδιού μας έκανε να αισθανθούμε ότι αναγκαστικά, ό,τι κι αν συμβαίνει, πρέπει εμείς να είμαστε σε θέση να παίξουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει τίποτα. Προσπάθησα να πω στους ποδοσφαιριστές μου να δουν πολύ σοβαρά το ματς, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο. Λίγα λεπτά μετά την επίθεση, το μοναδικό που μας ρωτούσαν όλοι και τους ενδιέφερε ήταν αν θα γίνει το ματς. Λες και απλά μας είχαν πετάξει ένα κουτάκι μπύρας στο πούλμαν και δεν έγινε τίποτα. Υπάρχει ένα γενικότερο αίσθημα αδιαφορίας. Σαν να είμαστε αβοήθητοι..."

Από την πλευρά της η UEFA απέκρουσε τις κατηγορίες, με στελέχη της να σχολιάζουν: "Βρισκόμασταν διαρκώς σε επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και δεν υπήρχαν ενδείξεις πως δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL