Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
ΠΑΤΡΑ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ / Εγκαινιάζει κι αυτή τον... δρόμο της επιστροφής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΤΡΑ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ / Εγκαινιάζει κι αυτή τον... δρόμο της επιστροφής

Ο Κώστας Κατσουράνης, όταν αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή, με τον συμπαίκτη του (και στην ΑΕΚ) Ηλία Σολάκη

Μόλις έναν χρόνο νωρίτερα, η Παναχαϊκή, η κατά τεκμήριο μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα της Πελοποννήσου, έπαιρνε μαζί με τον Εργοτέλη, τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Ζάκυνθο την άγουσα για τη Γ' Εθνική Κατηγορία. Όμως, δεν αφέθηκε στο έλεος του Θεού, καθώς λίγο καιρό αργότερα μια ομάδα 15 Πατρινών επιχειρηματιών συγκρότησε την Παναχαϊκή Συμμαχία και, ορίζοντας ως τεχνικό διευθυντή τον Κώστα Κατσουράνη, βγήκε μπροστά για να οδηγήσει την Παναχαϊκή στην επόμενη ημέρα με ασφάλεια και όραμα.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ο Κατσουράνης, που αγωνιζόταν έως το 2015 και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές των τελευταίων δεκαετιών, επιχείρησε να δώσει το στίγμα της νέας προσπάθειας λέγοντας πως η ομάδα χτίζεται με όραμα, αλλά και ευρωπαϊκή κουλτούρα και βασισμένη στην ίδια την Πάτρα. Σήμερα, έναν χρόνο μετά τον περσινό υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και ενώ απομένουν μόλις τέσσερις αγώνες για να ολοκληρώσει η πατρινή ομάδα τις φετινές υποχρεώσεις της, φαίνεται πως τα κατάφερε μια χαρά.

Η Παναχαϊκή, που προπονεί ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, άλλοτε παίκτης της Καλλιθέας και του Ιωνικού Νικαίας, βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες στην πρώτη θέση. Έχοντας δώσει 24 αγώνες μέχρι στιγμής, έχει φτάσει τους 55 βαθμούς, με απολογισμό 17 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ ο συντελεστής τερμάτων είναι 42-8. O δεύτερος ΠΑΟ Βάρδας σε 23 αγώνες έχει 42 βαθμούς, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η Παναχαϊκή θέλει μόλις 2 βαθμούς σε 4 αναμετρήσεις για να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ.

Μέσα σε ένα τέτοιο πανηγυρικό κλίμα και μόλις λίγες μέρες μετά το Πάσχα, η Παναχαϊκή επιχειρεί να συνδέσει το ένδοξο παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Έτσι, την Τετάρτη 19 Απριλίου στο γήπεδο της Αγυιάς, στις 7 μ.μ., και με γενική είσοδο μόλις 5 ευρώ, οι Πατρινοί θα αντιμετωπίσουν σε έναν σπουδαίο φιλικό μια μεικτή ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου την οποία θα απαρτίζουν παίκτες που πρωταγωνίστησαν στο “έπος” του Εuro 2004, καθώς και ορισμένοι άλλοι, με ρίζες από την Πάτρα, όπως ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Θα συμμετάσχει και ο πρωτεργάτης αυτής της συνάντησης Κώστας Κατσουράνης, που δήλωσε σχετικά: "Θα είναι για καλό σκοπό, αφού τα χρήματα θα πάνε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Γι’ αυτό ευχαριστώ τα παιδιά που έρχονται να μας βοηθήσουν και στηρίζουν το εγχείρημα της Παναχαϊκής να κάνει κάτι υγιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ την ομάδα του 2004 μαζεμένη. Είναι ευκαιρία, γιατί αυτά τα παιδιά έγραψαν Ιστορία και έχουν προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Την εποχή που εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου -Πατρών, η μεγάλη ομάδα της Πάτρας φαίνεται πως βρήκε τον δικό της... δρόμο για την επιστροφή και πάλι στη μεγάλη κατηγορία, εκεί που τη δόξασαν άσοι όπως ο Κώστας Δαβουρλής, ο Βασίλης Στραβοπόδης, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, ο Θέμης Ρήγας και όχι μόνο. Μένει πια να οριστικοποιηθεί και το ζήτημα του χρέους που συνοδεύει το παλιό ΑΦΜ, κάτι που, όπως υποσχέθηκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έχει δρομολογηθεί και το ευτυχές για την πατρινή ομάδα τέλος πλησιάζει...

Γενικότερα, τον τελευταίο καιρό επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της αχαϊκής πρωτεύουσας ένας οργασμός παραγωγής πολύπλευρου έργου, αφού στις αρχές του Μαρτίου ο γ.γ. Α. Ιούλιος Συναδινός κήρυξε την έναρξη των εργασιών στο γήπεδο των Προσφυγικών που στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν ομάδες όπως ο Πατραϊκός και η Α.Ο. Πατρών. Λίγες μέρες μετά, στις 29 Μαρτίου, πράγματι ξεκίνησαν τα έργα, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL