Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Η ΓΗΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PSG / Η ανανέωση της Γιουβέντους άλλαξε τις ισορροπίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΓΗΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PSG / Η ανανέωση της Γιουβέντους άλλαξε τις ισορροπίες

Δυο μέρες μετά τα δυο γκολ στη Μπαρτσελόνα, ο Ντιμπάλα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους ως το 2022 έναντι 7 εκατ. το χρόνο

Αφού υποκλίθηκε στο ταλέντο του Ντιμπάλα -"έλαμψε μπροστά στον Μέσι" έγραψε η “Μούντο Ντεπορτίβο”- η Καταλωνία αναρωτιέται αν η Μπάρτσα μπορεί να επαναλάβει την ανατροπή επί της Παρί Σαιν Ζερμαίν μετά την καθαρή νίκη της Γιουβέντους. Ο προβληματισμός του Λουίς Ενρίκε και η πονηρή υπενθύμιση του άλλου μεγάλου πρωταγωνιστή του 3-0, του 39χρονου Τζιανλουίτζι Μπουφόν -"τους σεβόμαστε, αλλά ευτυχώς μια ανατροπή την έχουν ήδη κάνει"- έχουν σχετική αξία.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν πριν από δυο χρόνια στον τελικό, όπου η Γιουβέντους, καθαρό αουτσάιντερ, δυσκόλεψε την Μπάρτσα περισσότερο απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-1, που άλλωστε διαμορφώθηκε στο 97’, όταν οι μπιανκονέρι κυνηγούσαν για δεύτερη φορά την ισοφάριση που λίγο έλειψε να πετύχουν...

Έκτοτε η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άλλαξε πολύ. Στο τελικό του 2015 αγωνίζονταν μόνον δυο, Μπουφόν και Μπονούτσι, από τους παίκτες που παρέταξε τη Μ. Τρίτη, ενώ η Μπαρτσελόνα ήταν ίδια κατά τα 9/11. Η Γηραιά Κυρία έχασε Πίρλο, Τέβες, Πογκμπά, Μοράτα, Βιντάλ, Εβρά, αλλά ανανεώθηκε χτίζοντας μια πιο συμπαγή και επιθετική ομάδα που τελικά υπηρετεί καλύτερα το σχέδιο του προπονητή της, αρχιτέκτονα του 3-0.

Έχοντας στα άκρα τον Μάντζουκιτς, τον οποίο ο Αλέγκρι μετέτρεψε σε εξτρέμ που γίνεται μπακ, τον άσιστμαν Κουαδράδο παρέα με τον Ντάνι Άλβες (που έκλεισε τον Νεϊμάρ) συν τον Άλεξ Σάντρο που έσπρωχνε τον Μέσσι προς το διπλό κλουβί που έστησαν Πιάνιτς, Κεντίρα, Μπονούτσι και Κιελίνι για τον Αργεντίνο και τον Ινιέστα, ο Αλέγκρι έκλεισε τους διαδρόμους πρεσάροντας ασφυκτικά την Μπαρτσελόνα από την περιοχή της. Μπλοκάροντας το “τίκι - τάκα” και τις κάθετες μπαλιές, δημιουργούσε συνθήκες γρήγορης επίθεσης για Ιγκουαΐν - Ντιμπάλα, δυο αστέρια που έμαθαν να βγάζουν και άμυνα είτε παίζουν με την Μπαρτσελόνα είτε με την Πεσκάρα - και αυτό κάτι δείχνει.

Όπως η Μπαρτσελόνα που έπαιξε στο Τορίνο δεν είχε σχέση με τη "σκιά" που εμφανίστηκε στο Παρίσι -ο Μπουφόν κράτησε το "μηδέν" ακυρώνοντας τις ευκαιρίες που γέννησε το ταλέντο των Ινιέστα, Σάντσες (και Μέσι)- έτσι και η Γιούβε δεν είναι PSG. Άλλωστε οι μπιανκονέρι έχουν δεχτεί μόλις δυο γκολ σε όλη τη διοργάνωση... Ο Αλλέγκρι μελέτησε τις λιγοστές αδυναμίες της Μπάρτσα, οργανωτικές ή προσωπικές, αποσκοπώντας εξαρχής, όπως είναι κοινό μυστικό στο Τορίνο, να πάρει μέσα στη Βαρκελώνη τα σκήπτρα που θέλει να παραδώσει στον Ντιμπάλα, που ανανεώνει πλουσιοπάροχα το συμβόλαιό του ώστε να γίνει το κέντρο του κύκλου που θέλει να ανοίξει η ομάδα των Ανιέλι. "It’s time" λέει το σύνθημά της. Τα υπόλοιπα, όπως πάντα, θα τα πει το γήπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL