Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / Κύπελλο Ελλάδας: Κυρίαρχος χθες ο Παναθηναϊκός!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / Κύπελλο Ελλάδας: Κυρίαρχος χθες ο Παναθηναϊκός!

Οι παίκτες του Παναθηναίκού πανηγυρίζουν το 1-0 με σκόρερ τον Μολέδο

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Οι "πράσινοι" έπαιξαν με την ενδεκάδα των... ντέρμπι, ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και νίκησαν δίκαια, αν και τα δύο γκολ προήλθαν από ολιγωρία της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Ο "δικέφαλος" δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό στο πρώταθλημα. Με καλύτερό του παίκτη τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Γλύκο, είχε μόνο ένα μικρό καλό διάστημα στο α' ημίχρονο, όταν έχασε και μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε μόνο τρεις τελικές προσπάθειες και χωρίς σουτ στην εστία του Παναθηναϊκού!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του ματς μετά το 15' και απείλησε με τον Μπεργκ δύο φορές (19' και 20') πριν προηγηθεί στο 21'. Σε σέντρα του Βιγιαφάνιες ο Γλύκος έδιωξε με τις γροθιές, ο Μπεργκ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ροντρίγκο Μολέδο, πάλι με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα (1-0). Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 29' σε γύρισμα του Λέοβατς, αλλά ο Πέδρο Ενρίκε από το ύψος του πέναλτι έστειλε πολύ ψηλά την μπάλα άουτ!

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στη συνέχεια. Έχασαν δύο ευκαιρίες με τους Κλωναρίδη (37') και Βιγιαφάνιες (43') και στο β' ημίχρονο κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο. Στο 67' έκανε εξαιρετική απόκρουση ο Γλύκος (7 αποκρούσεις) σε σουτ του Μπεργκ, μετά τη συρτή εκτέλεση φαουλ του Εμποκού. Στο 77' ο Πέλκας δεν κατάφερε να πλασάρει και στο 83' σημειώθηκε το 2-0. Ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα, που στη συνέχεια κόντραρε σε σουτ του Εμποκού, έφτασε στον Μπεργκ, που έδωσε και δεύτερη ασίστ και έτοιμο γκολ στον Λέτο, που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (86' Μόλινς), Εμποκού, Μπεργκ (92' Ρέις), Κλωναρίδης (75' Λέτο).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Σάκχοφ (88' Τσίμιροτ), Ουάρντα, Κάνιας, Ενρίκε (58' Πέλκας), Κάμπος (73' Κίτσιου), Κουλούρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL