Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
ΒΟΛΕΪ - ΤΣΑΛΕΝΤΖ ΚΑΠ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Βόλεϊ: Διεκδικεί το τρόπαιο ο Ολυμπιακός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΒΟΛΕΪ - ΤΣΑΛΕΝΤΖ ΚΑΠ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Βόλεϊ: Διεκδικεί το τρόπαιο ο Ολυμπιακός

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν τη νίκη τους στα ημιτελικά

Άλλη μια σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία σημείωσαν τα τμήματα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού την περασμένη εβδομάδα. Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της, καθώς προκρίθηκε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, αποκλείοντας στην ημιτελική φάση έπειτα από συγκλονιστική μάχη τη ρωσική Γενισέι Κρασνιογιάρσκ.

Στον πρώτο αγώνα στου Ρέντη η ομάδα του Πειραιά είχε επικρατήσει με 3-1 (25-15, 18-25, 25-17, 27-25). Στη ρεβάνς, στη μακρινή Σιβηρία, οι Ρωσίδες κατέκτησαν και τα τρία σετ (25-21, 25-11, 25-23). Έτσι, με βάση τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας η πρόκριση κρίθηκε στο "χρυσό" σετ, με τον Ολυμπιακό να το παίρνει με 15-13 παρ’ ότι η ρωσική ομάδα προηγήθηκε με 12-10!

Ο 50χρονος Σέρβος Μπράνκο Κοβάσεβιτς, πρώην προπονητής του Ερυθρού Αστέρα και της Ντιναμό Βουκουρεστίου, χρησιμοποίησε στον συγκεκριμένο ιστορικό αγώνα τις: Γιώτα, Λαζάρεβιτς, Μαλασάι, Λαμπρούση, Χριστοδούλου, Κονόμι, Κοκκινάκη, Βλαχάκη, Τσίμα, Τέζα και Εμμανουηλίδου, καθώς και το μεγάλο όνομα που βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας αυτή την εποχή, την 26χρονη διεθνή Γερμανίδα διαγώνια Σάσκια Χίπε.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στους διπλούς τελικούς την τουρκική Μπούρσα BBSK, που απέκλεισε στην ημιτελική φάση τη γερμανική CCV Πάλμπεργκ Σβερίν, και η οποία είχε φτάσει την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 μέχρι τους ημιτελικούς της ίδιας διοργάνωσης. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» τη Μ. Τετάρτη (7.30 μ.μ.) και ο επαναληπτικός ήταν αρχικά προγραμματισμένος για την ημέρα του Πάσχα, αλλά μετατέθηκε μια μέρα νωρίτερα, το Μ. Σάββατο, εξαιτίας του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου στη γειτονική χώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2009 ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει και αυτός στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, χάνοντας όμως το τρόπαιο από την ιταλική Μοντεσκιάβο Γιέζι.

Η ομάδα του Πειραιά, για να φτάσει στον τελικό, πραγματοποίησε μια σχεδόν άψογη πορεία. Ξεκίνησε με δύο νίκες επί της περσινής νικήτριας του θεσμού ρουμανικής CSM Βουκουρεστίου (3-0, 3-0), και συνέχισε με δύο νίκες επί της τουρκικής Τσανάκαλε, με το ίδιο σκορ (3-2, 3-2). Στη φάση των "8", απέναντι στη βελγική Αστερίξ Μπέβερεν, υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο την εκτός έδρας νίκη με 3-2 στον πρώτο αγώνα, επικρατώντας στο κλειστό του Ρέντη με 3-1.
Ο Ολυμπιακός στο γυναικείο βόλεϊ μέχρι το 2011 δεν είχε κατακτήσει κάποιον τίτλο. Ήταν, όμως, να μη γίνει η αρχή, κάτι που συνέβη στον θεσμό του Κυπέλλου το 2011, όταν πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του. Από τότε δεν το ξαναέχασε, φτάνοντας, μετά και τη φετινή, αισίως στις εφτά σερί κατακτήσεις. Όσο για το πρωτάθλημα, ο παρθενικός τίτλος ήρθε το 2013, για να ακολουθήσουν αυτοί του 2014, του 2015 και ο περσινός, με την ομάδα να είναι το μεγάλο φαβορί και στη φετινή διοργάνωση.

Mε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στα ομαδικά σπορ να πλησιάζουν στο τέλος τους, οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, τέσσερα διεθνή τρόπαια! Στην Ευρωλίγκα μπάσκετ ανδρών βρίσκονται στους "8", στην Ευρωλίγκα πόλο ανδρών προκρίθηκαν στο Final-6, στην Ευρωλίγκα πόλο γυναικών θα παίξουν στο φάιναλ-φορ και στο Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ γυναικών προκρίθηκε στους τελικούς! Αυτά βλέπει ο... Δημήτρης Γιαννακόπουλος και θέλει να αναλάβει και τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL