Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεύτερος στην Ευρώπη ο Γιαννιώτης

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ο Σπύρος Γιαννιώτης με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 10 χλμ. "ανοιχτής θάλασσας" στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο αναδείχθηκε δεύτερος κορυφαίος κολυμβητής του αγωνίσματος στην Ευρώπη για το 2016, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (LEN) μετά τη σχετική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών και τα μέλη των διαφόρων επιτροπών της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα φυσιολογικό, αφού ο Ολλανδός Φέρι Βέερτμαν, που πήρε το 80% των ψήφων, ήταν ο κυρίαρχος για άλλη μια χρονιά, καθώς το 2016 αναδείχθηκε ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στα 10χλμ. της "ανοιχτής θάλασσας".

Κορυφαίος κολυμβητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Βρετανός Άνταμ Πίτι, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στα 100 μ. πρόσθιο με παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ πήρε και τέσσερα χρυσά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Στις γυναίκες το βραβείο πήρε για τέταρτη σερί χρονιά στην Ουγγαρέζα Κατίνκα Χόζου, η οποία στο Ρίο κατέκτησε τρία χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ πήρε επίσης τέσσερα χρυσά στο Ευρωπαϊκό του Λονδίνου και επτά χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Γουίντσορ του Καναδά.

Δείτε όλα τα σχόλια