Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απόλυτη η συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΣΕΓΑΣ

Συνάντηση χθες της Ρένας Δούρου με τον Κώστα Παναγόπουλο

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου στα γραφεία της Περιφέρειας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο σχεδιασμός των μεγάλων γεγονότων μαζικής συμμετοχής που από κοινού θα διοργανώσουν μέσα στο 2017, καθώς και η γενικότερη συνεργασία των δύο πλευρών.

Μετά τη συνάντηση η Ρένα Δούρου υπογράμμισε την "αποδοτική συνέργεια μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΕΓΑΣ προς όφελος του μαζικού αθλητισμού και παράλληλα της αθλητικής παιδείας". "Οι θεσμοί του Αυθεντικού Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου Αθήνας συμβάλλουν στην προώθηση του κλασικού αθλητισμού και των οικουμενικών του ιδεωδών, τα οποία υπερβαίνουν σύνορα και ενώνουν λαούς και πολιτισμούς" τόνισε η περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια και σοβαρότητα στο πλευρό των ανθρώπων του κλασικού αθλητισμού.

Από την πλευρά του ο Κώστας Παναγόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του από την "εξαιρετικά παραγωγική συνάντησή του με την περιφερειάρχη Αττικής" και δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη υπόθεση το ότι η κυρία Δούρου αποδεικνύει με έργα και όχι λόγια την υποστήριξή της στον κλασικό αθλητισμό, τα μεγάλα διεθνή γεγονότα μαζικής συμμετοχής και ζωτικής εθνικής σημασίας του ΣΕΓΑΣ και την ανάπτυξη υποδομών που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Αττική".

Η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνει με τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας την προσεχή Κυριακή 19 Μαρτίου, καθώς και τον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο (12 Νοεμβρίου 2017). Παράλληλα προωθεί μαζί με τον ΣΕΓΑΣ σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις υποδομές του στίβου και του αθλητισμού γενικότερα στην Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής θα είναι, μαζί με τα υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού, ο βασικός υποστηρικτής της ετήσιας εκδήλωσης βράβευσης των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων του πλανήτη (AIMS Best Marathon Runner Awards), η οποία γίνεται σταθερά στη χώρα μας από το 2013 στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Με αυτή την κίνηση η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το ενδιαφέρον της διεθνούς μαραθώνιας κοινότητας και πολλών διεθνών μέσων για την Ελλάδα και την Αττική, ενώ συγχρόνως στηρίζει τη θέση της χώρας μας ως γενέτειρας του ολυμπιακού και μαραθωνίου κινήματος καθιστώντας την το κέντρο της παγκόσμιας αθλητικής - δρομικής κοινωνίας.

Δείτε όλα τα σχόλια