Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στη Μάλτα ο Ιούλιος Συναδινός

Στη σύσκεψη θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από την εφαρμογή προγραμμάτων "'Άθλησης για Όλους" και προγραμμάτων αθλητισμού που υλοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός θα δώσει το «παρών» στην άτυπη συνάντηση γενικών διευθυντών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Μάλτα σήμερα και αύριο με θέμα "Ο ρόλος του αθλητισμού στην κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων". Στη σύσκεψη θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από την εφαρμογή προγραμμάτων "'Άθλησης για Όλους" και προγραμμάτων αθλητισμού που υλοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί πως ο Ιούλιος Συναδινός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ευρωπαϊκό αθλητικό Forum, που είχε διοργανώσει η ολλανδική προεδρία της Ε.Ε. στη Χάγη, είχε θέσει ως προτεραιότητα την αξιοποίηση του αθλητισμού ως μέσου ενσωμάτωσης και ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, των προσφύγων και των δεκάδων χιλιάδων νέων παιδιών. Το προσφυγικό θέμα εντάχθηκε ψηλά στην ατζέντα σε όλες τις συσκέψεις σε επίπεδο υπουργών Αθλητισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε όλα τα σχόλια