Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Ολοταχώς προς το κατόρθωμα του 1971!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολοταχώς προς το κατόρθωμα του 1971!

Οι παίκτες του Πανιωνίου πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Ολυμπιακού

Η μεγάλη νίκη του Πανιωνίου επί του Ολυμπιακού με 0-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" την περασμένη Κυριακή αποτελεί την καλύτερη σφραγίδα στη φετινή εκπληκτική πορεία της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Όταν μετά την ολοκλήρωση της περσινής αγωνιστικής περιόδου ο Πανιώνιος τερμάτισε στην πέμπτη θέση, όλοι περίμεναν να δουν τι θα έκανε φέτος η ομάδα. Η έξοδος στην Ευρώπη χάθηκε με θεσμική απόφαση προς όφελος του ΠΑΣ Γιάννινα, και ο προπονητής της σημαντικής πορείας Μαρίνος Ουζουνίδης αποχώρησε από τον πάγκο. Τη θέση του πήρε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και ο Πανιώνιος έμοιαζε με ένα μεγάλο γρίφο...

Η απάντηση δόθηκε μέσα στα γήπεδα και ήταν αποστομωτική! Οι "κυανέρυθροι" φέτος είναι καλύτεροι, εδραιωμένοι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος, ενώ έπιασαν μόλις μετά από 22 αγωνιστικές τους 44 βαθμούς που είχε η ομάδα σε ολόκληρο το προηγούμενο πρωτάθλημα!

Ο "Ιστορικός" των αγωνιστικών περιόδων 2006 - 2007 και 2007- 2008, που βρισκόταν στα χέρια του Κωνσταντίνου Τσακίρη και είχε στα προπονητικά ηνία τον Έβαλντ Λίνεν, ήταν ο τελευταίος "μεγάλος" Πανιώνιος. Τα χρόνια που ακολούθησαν η ομάδα βρέθηκε στον κυκεώνα σημαντικότατων οικονομικών προβλημάτων, ενώ κινδύνεψε άμεσα ακόμα και με υποβιβασμό στη Φούτμπολ Λιγκ. Παρόλα αυτά, όχι μόνο άντεξε, αλλά κατάφερε να αντιστρέψει εντελώς την εικόνα, αποτελώντας εδώ και δύο χρόνια μια πραγματική όαση για το εγχώριο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Συνεχίζει, μάλιστα, να τροφοδοτεί με ποδοσφαιριστές τις παραδοσιακές μεγάλες ομάδες, σε έναν κατάλογο που ξεκίνησε κάποτε με ονόματα όπως αυτά του Νεστορίδη, του Δέδε, του Μαύρου, του Αναστόπουλου, του Σαραβάκου και φτάνει μέχρι σήμερα με την ένταξη στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού λίγο καιρό πριν του Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά και την ανάλογη προοπτική του Μανώλη Σιώπη.

Ο Πανιώνιος είναι η ομάδα με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς έχει "αποδράσει" κατά σειρά από τις έδρες του Παναιτωλικού, της Ξάνθης, του Ηρακλή, του Ατρομήτου, του Λεβαδειακού, της Βέροιας και φυσικά από αυτή του Ολυμπιακού την προηγούμενη Κυριακή. Η νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν η πρώτη του Πανιωνίου στο συγκεκριμένο γήπεδο μετά από 51 χρόνια, αφού στις 5 Ιανουαρίου 1966 είχε επικρατήσει με 1-4! Η τελευταία εκτός έδρας νίκη του Πανιωνίου επί του Ολυμπιακού ήταν το 1981, όμως ο συγκεκριμένος αγώνας που είχε λήξει με 1-2 είχε διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς δίνει συνεχώς "απαντήσεις", όπως για παράδειγμα με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, παρότι είχε κατηγορηθεί σφόδρα τις προηγούμενες μέρες για την επιλογή να μη χρησιμοποιηθούν οι τιμωρημένοι λόγω καρτών Μπεν, Μασούντ και Ρισβάνης, παίκτες με μεγάλη προσφορά φέτος. Όμως ο Πανιώνιος αποδεικνύεται "Λερναία Ύδρα", δεν καταλαβαίνει από τέτοια, εκμεταλλεύεται την κάκιστη αποτελεσματικότητα των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, και πορεύεται ολοταχώς προς την επανάληψη του κατορθώματος του 1971, την κατάληψη, δηλαδή, της δεύτερης θέσης στο τέλος του πρωταθλήματος. H συμμετοχή στα "πλέι οφ" είναι σχεδόν βέβαιη και η έξοδος στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί από το αν θα παρθεί αυτό που χάθηκε το περασμένο καλοκαίρι, η αδειοδότηση.

Όσο για τη συνέχεια; Όπως είπε και ο αρχηγός της ομάδας Παναγιώτης Κόρμπος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, "αυτό που ζούμε φέτος είναι πολύ όμορφο. Ζούμε το όνειρο μας, είμαστε μια πραγματική οικογένεια και πιστεύω ότι αν δεν πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα, θα το πάρουμε του χρόνου"... Το σίγουρο είναι πως ο Πανιώνιος απέδειξε με τον πιο πειστικό τρόπο πως δεν χρειάζονται πολλά λεφτά και μεγάλος επικοινωνιακός ντόρος για να φτιάξεις μια πραγματικά καλή ομάδα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL