Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Η ΑΕΚ το ήθελε περισσότερο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΑΕΚ το ήθελε περισσότερο

Ο σκορερ της ΑΕΚ, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, μετά την επίτευξη του 1-0

Η ΑΕΚ ήταν το φαβορί να επικρατήσει στο μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (0-1) στο ΟΑΚΑ για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι ότι βαθμολογικά το ήθελε, περισσότερο από τους πρωτοπόρους, που έχουν... καπαρώσει -εκτός απροόπτου- και τον φετινό τίτλο.

Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός, αλλά με ελάχιστες φάσεις και χωρίς ρυθμό και θέαμα κι από τις δύο ομάδες. Ήταν μια αναμέτρηση, που όποιος έπαιρνε το προβάδισμα θα βρισκόταν και πιο κοντά στη νίκη. Ο Χιμένεθ, για άλλη μια φορά, είχε σωστές επιλογές στην ενδεκάδα του και εξαιρετική τακτική (έπαιξε με δύο αμυντικά χαφ), γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος διαθέτει πιο πλούσιο έμψυχο δυναμικό. Μόνο που ο Μπέντο, με τις επινοήσεις του, έχει καταντήσει τον Ολυμπιακό... άσφαιρο (δύο διαδοχικά 90λεπτα χωρίς γκολ) και χωρίς να μπορεί να αλλάξει μια... δεύτερη πάσα με επιτυχία. Τους "ερυθρόλευκους" τους περιμένει στη συνέχεια πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη στην Άγκυρα με τη φορμαρισμένη Οσμανλίσπορ.

Σταθερά δεύτερος στη βαθμολογία ο Πανιώνιος, που νίκησε δύσκολα 1-0 τον μαχητικό Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη, μόνο που αυτήν τη φορά δεν ήταν καλός και στο τέλος κινδύνευσε από τον "γηραιό", που έπαιζε για μια ώρα με δέκα παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Τρίπολη για να αποδείξει ότι ξεπέρασε οριστικά την αγωνιστική του κρίση. Συνέτριψε με 5-0 τον τραγικό Αστέρα (απολύθηκε ο Ελευθερόπουλος) και γύρισε στην Αθήνα γεμάτος αυτοπεποίθηση. Ασταμάτητος ο Κλωναρίδης, πολύ καλός ο Εμποκού και "αναγεννημένος" ο Μπουμάλ.

Εξαιρετικός ο Πλατανιάς νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενώ ο ΠΑΟΚ, με τις μετεγγραφές του να αποδεικνύονται "λίρα εκατό", επικράτησε 4-0 της Βέροιας στην Τούμπα. Στα άλλα ματς: ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 1-0, Ατρόμητος Ξάνθη 2-1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL