Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ / Γιώργος Βασιλειάδης: "Πριν από το Πάσχα η κατάθεση του νέου αθλητικού νόμου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ / Γιώργος Βασιλειάδης: "Πριν από το Πάσχα η κατάθεση του νέου αθλητικού νόμου"

Γ. Βασιλειάδης: "Προσπαθούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα"

Πριν από το Πάσχα αναμένεται η κατάθεση του νέου αθλητικού νόμου στον οποίο θα ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις που έχουν γίνει κατά τη δημόσια διαβούλευσή του, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Άννας Καραμανλή σχετικά με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Γ. Βασιλειάδης επισήμανε ότι "στόχος και σκοπός" είναι μέχρι τις 31 Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί το έργο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Σημείωσε ότι ξεκινά τώρα η συγγραφή του καταστατικού, ενώ έχουν τελειώσει οι βασικοί κανονισμοί, το πειθαρχικό κι οι κανονισμοί λειτουργίας.

"Διά της ανωμαλίας προσπαθούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα" σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γ. Βασιλειάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως "είναι δεδομένο ότι, αν δεν υπήρχε η κίνηση της Πολιτείας, είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν υπήρχε περίπτωση να παρέμβουν η FIFA κι η UEFA. Αυτή η κυβέρνηση και ο προκάτοχός μου ήταν αυτοί που έθεσαν την ατζέντα. Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή ανέλαβε λόγω των παθογενειών της ΕΠΟ".

Ο Γ. Βασιλειάδης υπενθύμισε ότι μεταξύ 2004 και 2016 η ΕΠΟ είχε τζίρους 300 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα οι έλεγχοι βρίσκουν έλλειμμα 15 εκατ. ευρώ. "Πού πήγαν αυτά τα χρήματα;" αναρωτήθηκε ο Γ. Βασιλειάδης σημειώνοντας ότι "από αυτά τα ποσά δεν έπεσε ούτε ένα ευρώ στις τοπικές ενώσεις, στα σωματεία και στις υποδομές, ούτε ένα γήπεδο 5Χ5 δεν φτιάχτηκε από την ομοσπονδία, ακόμα και οι δικές της εγκαταστάσεις φτιάχτηκαν με χρήματα της FIFA και της UEFA".

FIFA κι UEFA αποδέχθηκαν τους τακτικούς δικαστές

Όσον αφορά το νομικό κομμάτι, ο Γ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA αποδέχθηκαν το νομικό πλαίσιο για τους τακτικούς δικαστές και ζητούν την ανανέωση των θητειών τους, ενώ αίρονται "ανήκουστα πράγματα", όπως η μονοετής παραγραφή των αδικημάτων. Σχετικά με το εκλογικό σύστημα, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι "για εμάς, ως Πολιτεία, είναι κομβική η διεύρυνση της εκλογικής βάσης και η μεγαλύτερη συμμετοχή του επαγγελματικού αθλητισμού μέσα στο εκλογικό σώμα, με σαφέστατη και μεγάλη πλειοψηφία του ερασιτεχνικού κομματιού του αθλητισμού".

Για το ζήτημα της διαιτησίας ο Γ. Βασιλειάδης επισήμανε ότι η επαγγελματική διαιτησία ισχύει σε χώρες όπως η Μ. Βρετανία και συμπλήρωσε ότι "το θέμα είναι οι δομές που υπάρχουν και ο εναγκαλισμός της Ομοσπονδίας με την ΚΕΔ" επισημαίνοντας ότι, όταν η ΕΠΟ ασκεί ασφυκτική πίεση και καθορίζει την ΚΕΔ, προφανώς θα ζήσουμε αυτά που ζήσαμε ή τις υποψίες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL