Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Η ώρα έφθασε για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ώρα έφθασε για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ο Κλάους Αθανασιάδης, από τους λίγους παίκτες του ΠΑΟΚ, που αντιμετώπισαν τη Σάλκε και πριν τέσσερα χρόνια

Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάνε και πάλι τα ευρωπαϊκά κύπελλα, με τη χώρα μας να εκπροσωπείται με δύο ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ. Tο βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί (8.00 μ.μ.) την τουρκική Οσμανλίσπορ και δύο ώρες αργότερα (10.05 μ.μ.) ο ΠΑΟΚ τη γερμανική Σάλκε. Από τη στιγμή της κλήρωσης έχουν διατυπωθεί αρκετές εκτιμήσεις, αλλά η κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες στο σήμερα θα κρίνει την τελική έκβαση των διπλών αναμετρήσεων, όσον αφορά στην πρόκριση στους "16".

Η Οσμανλίσπορ εξέπληξε στη φάση των ομίλων, καθώς τερμάτισε πρώτη πάνω από την ισπανική Βιγιαρεάλ, την ελβετική Ζυρίχη και τη ρουμανική Στεάουα, έχοντας 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Στο τουρκικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην έκτη θέση, 17 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπεσίκτας, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε τερματίσει πέμπτη.

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο είναι ότι η αντίπαλος του Ολυμπιακού αγνοεί τη νίκη από τις 25 Δεκεμβρίου, όταν και νίκησε εκτός έδρας τη Ρίζεσπορ! Ακολούθησαν δύο εντός έδρας ήττες από τη Μπεσίκτας και την Αντάλιασπορ, για να πάρει τον πρώτο της βαθμό μέσα στο 2017 μόλις στις 29 Γενάρη μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Γκεντσλερμπιρλίγκι. Την περασμένη Κυριακή αποκλείστηκε από το Κύπελλο Τουρκίας, χάνοντας στην παράταση με 1-0 στην έδρα της Κασίμπασα. Ο προπονητής Μουσταφά Ρεζίτ Ακτσάι εντοπίζει αυτό το διάστημα επιθετική δυστοκία, παρότι η ομάδα του παίζει σχετικά καλά, έχοντας κατοχή της μπάλας και βρίσκοντας ανοιχτούς χώρους.
Aπό την άλλη, ο ΠΑΟΚ περίπου τέσσερα χρόνια μετά ξαναβρίσκει μπροστά του το υψηλό εμπόδιο της γερμανικής Σάλκε. Τότε, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το 1-1 που είχε αποσπάσει επί γερμανικού εδάφους ο ΠΑΟΚ, χάρη σε ένα γκολ του Στοχ στο 73ο λεπτό, είχε δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες για τον επαναληπτικό της άδειας, λόγω τιμωρίας, Τούμπας. Εκεί, τέλη Αυγούστου του 2013, οι παίκτες του Χιουμπ Στέφενς (πρώην προπονητή της Σάλκε και τότε του ΠΑΟΚ) ηττήθηκαν με ένα γκολ στο 90ο λεπτό με 2-3 και αποκλείστηκαν.

Σήμερα η Σάλκε, που από τον Ιούνιο καθοδηγείται προπονητικά από τον 42χρονο Γερμανό Μάρκους Βάιντσιρλ, φαίνεται να βρίσκεται σε καλό επίπεδο, αφού την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να φύγει αήττητη από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Γκελζενκίρχεν παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στη 12η θέση, ενώ πέρσι είχε τερματίσει 5η. Στη φάση των ομίλων του φετινού Γιουρόπα Λιγκ η Σάλκε πραγματοποίησε "υγιεινό περίπατο", αφού νίκησε στους 5 πρώτους αγώνες της, χάνοντας μόνο στον τελευταίο αδιάφορο για την ίδια στην Αυστρία από τη Σάλτσμπουργκ. Έτσι, προσπέρασε κατά σειρά τη ρωσική Κράσνονταρ, τους Αυστριακούς, και τη γαλλική Νις. Το έργο του ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο, αλλά, αν πλησιάσει το ταβάνι των αγωνιστικών δυνατοτήτων του, μπορεί να διεκδικήσει μια σπουδαία πρόκριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL