Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Έφτασε 29 ο Ιανουάριος, απομένοντας δύο μέρες για να τελειώσει η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος, και όποιος προλάβει, μπορεί να κάνει προσθήκες από ευκαιρίες που υπάρχουν. Σε μια άλλη θεώρηση του όλου θέματος, με αναγωγή στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ, οι ομάδες που πήγαν καλά ήταν εκείνες που έκαναν τις λιγότερες και πιο χρήσιμες μετεγγραφές στο βασικό τους σχήμα. Μεγάλο πλεονέκτημα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού ήταν η διατήρηση του βασικού του κορμού. Στην ουσία οι πρωταθλητές πήγαν να καλύψουν ελάχιστες θέσεις. Ξεκίνησαν με το ίδιο κέντρο άμυνας, την ίδια μεσαία γραμμή, όπου σταδιακά "κούμπωσε" ο Μάρτινς, και στην επίθεση βασίστηκαν στους Ιντέγε και Σεμπά, που εμφανίστηκαν αισθητά καλύτεροι από την περσινή σεζόν.

Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" παρ' ότι δεν ενθουσίασαν με την απόδοχή τους, ήταν μια ομοιογενής ομάδα, που ήξερε να κερδίζει στις λεπτομέρειες. Να είστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει τώρα και ο Ανσαριφάρντ, που έχει το γκολ στην επίθεση. Ο Πανιώνιος δουλεύει σωστά για 3η σεζόν. Επί της ουσίας άλλαξε μόνο τον Μπακασέτα που πήγε στην ΑΕΚ με τον Μασούντ, που είναι πολύ καλύτερος! Έκανε μετεγγραφές τώρα ο Πανιώνιος, αλλά η βασική ενδεκάδα που είναι εξαιρετική, δύσκολα αλλάζει. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την αξιόλογη φέτος Ξάνθη. Δουλεύεται για τρίτη σεζόν από τον Λουτσέσκου, οι Ντε Λούκας και Γιουνές, οι κύριες προσθήκες μεσοεπιθετικά.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός πήρε 19 ποδοσφαιριστές, σε δύο μετεγγραφικές περιόδους! Μέχρι να καταλάβουν σε ποιο πρωτάθλημα αγωνίζονται, ο τίτλος πέταξε. Τώρα στους "πράσινους" όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, άπαντες προσπαθούν να πιαστούν από κάπου. Από μια αλλαγή, από νέα πρόσωπα, από μια... ελπίδα.

Λυμπερόπουλος και Ουζουνίδης έχουν πάνω απ' όλα την επιστροφή της ποδοσφαιρικής λογικής στον Παναθηναϊκό, αλλά και τη δημιουργία μιας κεντρικής φιλοσοφίας στην ομάδα, με συγκεκριμένες αρχές, κυρίως στο οικονομικό! Έτσι θα μπορέσει να σταθεί πιο γρήγορα ο σύλλογος πάλι στα πόδια του.

Κάτι παρόμοιο με το "τριφύλλι" έπαθε και ο ΠΑΟΚ, που άλλαξε τον μισό βασικό του κόσμο! Απλώς όμως τώρα έχει αρχίσει να βγάζει ομοιογένεια. Η ΑΕΚ τρέχει να καλύψει τα κενά της. Είχαμε από πέρσι τονίσει ότι είναι αποτελεσματικός ο Πέκχαρτ. Ο Χιμένεθ από τον πάγκο κάνει τα στοιχειώδη και δείχνει ότι θα βοηθήσει. Σήμερα για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, ο Ολυμπιακός μάλλον κερδίζει στη Βέροια (7.30 μ.μ.) και ο Παναθηναϊκός τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο (3 μ.μ.).

Αμφίρροποι οι αγώνες: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα (5.15 μ.μ.), Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ (5.15 μ.μ.) και Πλατανιάς - Κέρκυρα (5.15 μ.μ.). Σημείωση: Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται από τη Nova).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL