Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ - "ALL STAR GAME" / Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στη βασική πεντάδα της Ανατολής!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ - "ALL STAR GAME" / Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στη βασική πεντάδα της Ανατολής!

Ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο καθιερώνεται πλέον στους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ

Το ελληνικό μπάσκετ ζει μεγάλες στιγμές! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όχι μόνο θα βρίσκεται στο "All Star Game" της Νέας Ορλεάνης στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά θα είναι και στη βασική πεντάδα της Ανατολικής Περιφέρειας!

Ο Έλληνας γκαρντ / φόργουορντ συγκέντρωσε συνολικά 1.604.463 ψήφους τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε 1.893.751 ψήφους. Συνολικά, και σε όλο το ΝΒΑ, ο Αντετοκούνμπο ψηφίστηκε πέμπτος από τους φιλάθλους, καθώς τον πέρασαν μόνον οι Τζέιμς, Ντουράντ, Κάρι και Χάρντεν.

Στην τελική κατάταξη, μέτρησε κατά 50% η ψήφος του κοινού και από 25% η ψήφος των ΜΜΕ και των παικτών του ΝΒΑ. Στους 324 παίκτες που ψήφισαν στην Ανατολή, ο Γιάννης πήρε 162 πόντους και τη 2η θέση, ενώ ήταν και ο δεύτερος στις ψήφους των διαπιστευμένων δημοσιογράφων με 93, έναντι 96 του Τζέιμς.

Οι πεντάδες, που ανακοινώθηκαν:

Δύση: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κογουάι Λέοναρντ (Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς).

Ανατολή: Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς).

"Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον καθένα από εσάς ξεχωριστά για τη στήριξή σας όλες αυτές τις ημέρες. Συμμετείχατε όλοι ενεργά σ' ένα όνειρό μου και με βοηθήσατε να το κάνω πραγματικότητα... Το εκτιμάω απίστευτα πολύ! Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για εσάς στο All Star Game! Ευχαριστώ Ελλάδα" έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο "Greek Freak".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται έτσι ο πρώτος Έλληνας που θα πάρει μέρος σε "All Star Game" του ΝΒΑ, ενώ θα είναι και ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης (22 χρόνων και 74 ημερών) που θα ξεκινήσει βασικός, σπάζοντας το ρεκόρ του Κινέζου Γιάο Μινγκ. Επιπλέον, καταρρίπτει και την επίδοση του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που, ως παίκτης των Μπακς, είχε παίξει στο "All Star Game" σε ηλικία 23 χρονών και 271 ημερών.

Εκτός από τον Αντεντοκούνμπο, υπάρχουν άλλοι δύο Έλληνες που αγωνίζονται στα παρκέ του ΝΒΑ και ψηφίστηκαν. Ο Κώστας Κουφός βρέθηκε στην 77η θέση των προτιμήσεων του κοινού με 15.999 ψήφους και ο Γιώργος Παπαγιάννης στην 81η με 12.404 ψήφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL