Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Νόμιμες οι προσλήψεις των διακριθέντων αθλητών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νόμιμες οι προσλήψεις των διακριθέντων αθλητών

Αναφορικά με τον διορισμό 156 διακεκριμένων αθλητών σε φορείς του Δημοσίου, από τη ΓΓΑ επισημάνθηκε ότι πρόκειται για αθλητές που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμά τους για πρόσληψη όπως προβλέπει ο νόμος. Πρόκειται για διακριθέντες αθλητές που υπέβαλαν αίτηση κατά το έτος 2008 και δεν είχαν προσληφθεί γιατί είχαν παγώσει οι διορισμοί τους.

Η αθλητική ηγεσία διευκρίνισε ότι οι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και δεν τίθεται θέμα μη νομιμότητας. Το παράνομο δεν ήταν ότι προχώρησαν οι προσλήψεις, αλλά ότι είχαν παγώσει επί σειρά ετών με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων, που αρνούνταν στους αθλητές κατοχυρωμένα δικαιώματά τους με βάση νόμους που είχαν ψηφίσει οι ίδιες.

"Θα αποσταλεί νέος πίνακας"

Θέμα δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι 4 από τους 156 αθλητές έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις ντόπινγκ και έχουν τιμωρηθεί γι' αυτό, με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να επανέρχεται και να διευκρινίζει:

"Δεν πρόκειται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί διορισμός σε περιπτώσεις αθλητών που διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου ότι υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές αποφάσεις εις βάρος τους για χρήση απαγορευμένων ουσιών ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Ο πίνακας που δημοσιεύτηκε, ο οποίος πραγματικά συμπεριλαμβάνει αθλητές που παρανόμησαν, δεν αποτελεί διορισμό.

Κατόπιν τούτου, για να μην υπάρχουν (ορθά) σκιές και να αμαυρώνονται οι προσπάθειες αθλητών που διακρίθηκαν, θα αποσταλεί εκ νέου -άμεσα- νέος πίνακας με τους διακριθέντες αθλητές που διορίζονται στο Δημόσιο".

Ο νέος νόμος

Να σημειωθεί ότι το σχετικό εδάφιο στον υπό διαμόρφωση νέο αθλητικό νόμο αναφέρεται:

"Σε αθλητή που έχει διακριθεί και τιμωρείται αμετάκλητα, είτε ποινικά με οποιαδήποτε ποινή, είτε πειθαρχικά με ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων δύο (2) ετών και άνω για χρήση απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ) από Δικαστήριο ή από Πειθαρχικό Όργανο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) δεν χορηγούνται οι οικονομικές παροχές, οι διευκολύνσεις και τα ευεργετήματα του παρόντος άρθρου και του άρθρου 35 του νόμου αυτού, καθώς επίσης και του άρθρου 39 του Ν. 3883/2010. Αν αυτά έχουν χορηγηθεί, ανακαλούνται. Η παρούσα διάταξη εφαρμόζεται ακόμη κι αν ο αθλητής απαλλαγεί από ποινικό δικαστήριο, αλλά η πειθαρχική ποινή παραμένει, καθώς και όταν συμβαίνει το αντίστροφο.
Σε περίπτωση στην οποία η τιμωρία αφορά διακριθέντα αθλητή που προσλήφθηκε βάσει ευεργετικών διατάξεων του Ν. 2725/1999 και ήδη απασχολείται στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός οριοθετείται στην παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 1256/ 1982 και στην παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν. 1892/1990, αυτός απολύεται με απόφαση του οικείου αρμόδιου οργάνου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL