Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΕΪ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ / Μπάσκετ: Εμπνεύστηκε από τον Τζέσε Όουενς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΕΪ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ / Μπάσκετ: Εμπνεύστηκε από τον Τζέσε Όουενς!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν ο Αμερικανός Κέι Σι Ρίβερς, που πέτυχε τους 27 από τους 77 πόντους των "πράσινων", ενώ έπαιξε και πολύ καλή άμυνα. Ο Ρίβερς έγινε... σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού προχθές το βράδυ, όταν η αποστολή της ομάδας έφθασε στο ΟΑΚΑ, καθώς στο πρόσωπό του βλέπουν έναν παίκτη που μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο, όχι μόνο φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Ο ίδιος ο Ρίβερς σε δηλώσεις του στο sdna.gr. αποκάλυψε ότι έμπνευση για την απόδοσή του ήταν η ταινία "Race", που αφηγείται την πραγματική ιστορία του Τζέσε Όουενς, του θρυλικού σπρίντερ και άλτη του μήκους, που κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, υπό το βλέμμα του Αδόλφου Χίτλερ:

"Εκεί ο κόουτς είπε στον Όουενς πως ‘αν θέλεις να είσαι σπουδαίος, πρέπει να υπερβείς και να νικήσεις τον θόρυβο’. Για μένα ήταν η φράση - κλειδί. Έπρεπε να μπούμε εγώ και οι συμπαίκτες μου αποφασισμένοι να κάνουμε το παιχνίδι μας, χωρίς να επηρεαστούμε από τον πολύ θόρυβο από τον κόσμο. Αυτό σκέφτομαι κάθε φορά που παίζω εδώ και να κάνουμε το καλύτερο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL