Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ / Σκοποβολή: Κορυφαία στον κόσμο η Άννα Κορακάκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ / Σκοποβολή: Κορυφαία στον κόσμο η Άννα Κορακάκη!

Άννα Κορακάκη: "Η αναγνώριση των προσπαθειών μου"

Η Άννα Κορακάκη στην κορυφή του κόσμου! Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής (ISSF) διενήργησε ψηφοφορία για τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς και η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε την πρώτη θέση. Μάλιστα, το συγκεκριμένο βραβείο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς την ψήφισαν οι προπονητές, οι συναθλητές της και οι εκπρόσωποι του Τύπου από όλο τον κόσμο!

"Η Κορακάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κέρδισε ολυμπιακό μετάλλιο στη σκοποβολή εδώ και 120 χρόνια. Το 1896, για την ακρίβεια. Ο Ιωάννης Πρανγκούδης κέρδισε δύο μετάλλια στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες: ένα χρυσό και ένα χάλκινο" επισημαίνει στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής.

Η Άννα Κορακάκη δήλωσε στην ιστοσελίδα της ISSF: "Είμαι χαρούμενη γι' αυτό το βραβείο. Είναι τιμή να μου δίνεται αυτός ο τίτλος από τους προπονητές, τους αθλητές και τους εκπροσώπους του Τύπου. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Η νίκη είναι κάτι περισσότερο από ένα μετάλλιο. Ξεπέρασα πολλές προκλήσεις και δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια, όπως και άλλοι αθλητές στον κόσμο.

Οπότε πάνω απ' όλα αυτή είναι μία αναγνώριση των προσπαθειών μου. Το 2016 ήταν με διαφορά η πιο επιτυχημένη χρονιά μου. Τα πάντα έγιναν σωστά, με εξαιρετικό συγχρονισμό, και αυτό είχε αποτέλεσμα να μου βγουν όλα όσα μάθαινα και δούλευα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι το πρώτο βραβείο που παίρνω ως σκοπεύτρια της χρονιάς και ελπίζω να μην είναι το τελευταίο".

Η Κορακάκη κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ πανηγύρισε άλλα δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού και ένα χρυσό και ένα αργυρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων στη Γερμανία. Επιπλέον στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής, που έγιναν στην Μπολόνια, κατέκτησε μια πρώτη και μια δεύτερη θέση.

Κορυφαίος σκοπευτής στον κόσμο ψηφίστηκε ο 29χρονος Νικολό Καπριάνι, που κατέκτησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το χρυσό μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, αλλά και στα 50 μέτρα. Ο Ιταλός σκοπευτής έγινε ο κορυφαίος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς είχε κατακτήσει ένα χρυσό και ένα ασημένιο και στο Λονδίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL