Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ / Μπάσκετ: Άρης - ΑΕΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ / Μπάσκετ: Άρης - ΑΕΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Φάση από τον πρόσφατο αγώνα ΑΕΚ - Άρη στο ΟΑΚΑ

Διεξάγονται σήμερα και τη Δευτέρα οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ. Στο "Nick Galis" του Αλεξάνδρειου ο Άρης θα υποδεχτεί (5.00 μ.μ., Nova) την ΑΕΚ και τη Δευτέρα (7.00 μ.μ., Nova) ο Ολυμπιακός τον "αιώνιο αντίπαλό" του Παναθηναϊκό. Οι νικητές των δύο αγώνων θα αναμετρηθούν για τον τίτλο στις 19 Φεβρουαρίου.

ΑΕΚ και Άρης έχουν έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό για το ποια από τις δύο ομάδες είναι η τρίτη καλύτερη στην Ελλάδα. Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ είχε επικρατήσει του Άρη με 81-61 για την Μπάσκετ Λιγκ στο ΟΑΚΑ, με τον τεχνικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης Δημήτρη Πρίφτη να λέει: "Αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ πριν από μία εβδομάδα και σαφώς δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μυστικά μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτός ο αγώνας θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον προηγούμενο. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε μεγάλο κίνητρο και καλούμαστε να βγάλουμε τον εγωισμό μας στο παρκέ. Δεν πρέπει να αγχωθούμε από τη σημασία του παιχνιδιού".

"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δυνατή έδρα. Βρισκόμαστε σε καλή φόρμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι τραυματισμοί έχουν περάσει και έχουμε προσθέσει δύο νέα παιδιά στο ρόστερ μας, που θα βοηθήσουν" δήλωσε ο σέντερ της ΑΕΚ Δημήτρης Μαυροειδής στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Στις αναμετρήσεις Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πάρει τον... αέρα των "πράσινων" το τελευταίο διάστημα (έχουν σερί 6-0 στις νίκες), αλλά η παράδοση είναι αντίστροφη στον θεσμό του Κυπέλλου, όπου ο Παναθηναϊκός κυριαρχεί.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόσφατη νίκη της επί του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα, αλλά κι από το "διπλό" στη Βαρκελώνη, όμως και οι φιλοξενούμενοι έχουν το πείσμα, αλλά και την εμπειρία για να αντιδράσουν. Αμφίβολη είναι η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, αλλά ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα έδειξε ότι μπορεί να νικάει και χωρίς τον αρχηγό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL