Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Σε ένδεκα διαδοχικούς αγώνες αήττητη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ένδεκα διαδοχικούς αγώνες αήττητη!

Ο Χαμζά Γιουνές κορυφαίος σκόρερ της Ξάνθης, αλλά και της Σούπερ Λιγκ

Η Ξάνθη ξεκίνησε τον νέο χρόνο με το δεξί, αφού κατάφερε την περασμένη Τρίτη να νικήσει εκτός έδρας και τον Ηρακλή με 0-1. Αν συνεχίσουν ανάλογα οι "Ακρίτες" στο υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου, θα εδραιωθούν στα "ψηλά πατώματα" της τελικής κατάταξης, κάτι που έχει να συμβεί αρκετά χρόνια.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε άσχημα, αφού η Ξάνθη ηττήθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 4-1 και αμέσως μετά στην έδρα της από τον Πανιώνιο με 0-2 στις 17 Σεπτεμβρίου. Από τότε έχει "ξεχάσει" τι θα πει ήττα, καθώς ακολούθησαν 7 νίκες και 4 ισοπαλίες, χαροποιώντας τον ιδιοκτήτη της Χρήστο Πανόπουλο, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου εδώ και τρεις δεκαετίες. Μάλιστα στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος έχει ισάριθμες νίκες!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με τον Ρουμάνο να θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους προπονητές που εργάζονται στη χώρα μας. Μετά τη διεξαγωγή των 13 πρώτων αγωνιστικών η Ξάνθη αποτελεί με διαφορά την πιο ευχάριστη παρουσία του πρωταθλήματος, παρότι πέρυσι τερμάτισε μόλις στη 13η θέση, δηλαδή, πιο πάνω μόνο από Καλλονή και Πανθρακικό, που υποβιβάστηκαν και τη Βέροια.

Σημαντική συμβολή στην πορεία της Ξάνθης έχει παίξει ο Τυνήσιος Χαμζά Γιουνές, που βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Σούπερ Λιγκ με 9 γκολ, όσα και ο Μπράουν Ιντέγιε του Ολυμπιακού, με τον οποίο θα συναντηθούν το βράδυ στα Πηγάδια σ' ένα πρωτόγνωρο "ντέρμπι κορυφής".

Η Ξάνθη ξεκίνησε τη διαδρομή της στο ελληνικό ποδόσφαιρο το 1967 μετά τη συγχώνευση δύο τοπικών ομάδων, της Ασπίδας και του Ορφέα. Η καταξίωση επήλθε την αγωνιστική περίοδο 1988-89, όταν και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α' Εθνική. Από τότε δεν έχει απουσιάσει ποτέ από την πρώτη στην ιεραρχία εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία, ενώ έχει 3 συμμετοχές στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και μία στο Γιουρόπα Λιγκ, με το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο να γίνεται το 2002 απέναντι στη Λάτσιο. Το 2015 έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό Κυπέλλου, ενώ 4 φορές η Ξάνθη έχει προχωρήσει μέχρι την ημιτελική φάση του συγκεκριμένου θεσμού. Η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει στο πρωτάθλημα είναι η τέταρτη (2005), ενώ δύο φορές τερμάτισε πέμπτη.

Oι Ξανθιώτες, που διαχρονικά φημίζονται για τον μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών που έχουν παραχωρήσει σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, είχαν και ορισμένες πολύ κακές χρονιές. Αποκορύφωμα ήταν το 2014, όταν έδωσαν αγώνα μπαράζ για να κρατηθούν στη Σούπερ Λιγκ, νικώντας δύσκολα 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου και αποφεύγοντας τα χειρότερα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL