Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Το αγωνιστικό ενδιαφέρον σώζει τα προσχήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το αγωνιστικό ενδιαφέρον σώζει τα προσχήματα

To ποδόσφαιρο σε κάθε χώρα δεν είναι μόνο η βιτρίνα της πρώτης κατηγορίας. Καθώς ολοκληρωνόταν η αγωνιστική περίοδος 2015-2016 για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, η Λάρισα και η Κέρκυρα ήταν οι ομάδες που χαμογελούσαν καθώς απέκτησαν τα "εισιτήρια" της πολυπόθητης ανόδου.

Την άγουσα για τη Γ' Εθνική έπαιρναν, μετά τον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό Βόλου που είχαν αποσυρθεί μεσούσης της περιόδου λόγω οικονομικών αδυναμιών, και η Ζάκυνθος με την Παναχαϊκή. Τα προβλήματα ήταν ήδη έντονα και το μέλλον της κατηγορίας έμοιαζε αβέβαιο.

Σήμερα, και ενώ αλλάζει ο χρόνος, έχουν διεξαχθεί μόλις εφτά αγωνιστικές εξαιτίας της καθυστερημένης έναρξης λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σωματεία, αλλά και η ίδια η Λίγκα. Το φαινόμενο της απόσυρσης ομάδων είναι συχνό τα τελευταία χρόνια, ενώ ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που ζητάνε το να γίνει η Φούτμπολ Λιγκ ερασιτεχνική κατηγορία. Φέτος, η απόφαση για την καθυστερημένη έναρξη πάρθηκε κατά πλειοψηφία, δείγμα πως τα προβλήματα παραμένουν παρά τον πρόσκαιρο περιορισμό τους...

Στον αντίποδα όλων αυτών των καταστάσεων βρίσκεται το αυξημένο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Η παρουσία ομάδων που τερμάτισαν στην περσινή περίοδο ψηλά στη βαθμολογία (Τρίκαλα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), καθώς και ο προβιβασμός από την Γ' Εθνική φιλόδοξων ομάδων (Σπάρτη) και σημαντικών διαχρονικά μεγεθών του ελληνικού ποδοσφαίρου (Άρης, ΟΦΗ), προδιέθεταν εξαρχής για μια δυνατή μάχη για την άνοδο. Τελικά, με την εξαίρεση των Τρικάλων και της Σπάρτης, που ξαφνικά λόγω της αποχώρησης του Δ. Γιαννακόπουλου είναι τον τελευταίο καιρό μπροστά σε αδιέξοδο, όλες οι υπόλοιπες ομάδες κατά αναλογία δικαιολογούν στο πρώτο αυτό στάδιο του πρωταθλήματος τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν γι' αυτές.

Η εκπληκτική Λαμία οδηγεί την κούρσα με έξι νίκες και μόλις μία ισοπαλία, χωρίς μάλιστα να έχει παραβιαστεί η εστία της ούτε μία φορά (συντελεστής τερμάτων 13-0)! Οι Λαμιώτες πιστοποίησαν την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται φέτος και στο θεσμό του Κυπέλλου. Αφενός δεν έχασαν στην έδρα τους από την ΑΕΚ (0-0), και αφετέρου προκρίθηκαν στη φάση των "16" (εκεί θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο) ισοβαθμώντας με την " Ένωση" στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου και αποκλείοντας μία ομάδα από τη Σούπερ Λιγκ, την Κέρκυρα.

Από εκεί και πέρα, ο Άρης και ο Απόλλωνας είναι μαζί στη δεύτερη θέση έχοντας 17 βαθμούς, ενώ στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Αχαρναϊκό που πραγματοποιεί μια πολύ θετική πορεία έχοντας 14 βαθμούς, όσους και ο ΟΦΗ. Στη Σούπερ Λιγκ θα ανέβουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου οι δύο πρώτες ομάδες, ενώ θα υποβιβαστούν εκείνες που θα καταλάβουν τις θέσεις 15 έως 18...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL