Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Στην αρχή της εβδομάδας, δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τρεις συγκεκριμένες μελέτες, ώστε να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Μελέτες με πλέι οφ και πλέι άουτ, με 14 ομάδες σε δύο γύρους!

Ας μας ενημερώσουν όμως σε ποιο σοβαρό πρωτάθλημα της Ευρώπης υπάρχουν πλέι οφ με τη συμμετοχή του πρωταθλητή (!), αλλά και πλέι άουτ!

Ίσως δεν γνωρίζουν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ και ότι Γερμανοί, Ιταλοί, Ισπανοί, Γάλλοι και Πορτογάλοι, οι οποίοι με κάθε τρόπο προστατεύουν το ποδόσφαιρό τους γιατί θέλουν γεμάτα τα γήπεδά τους, δεν συζητάνε με τίποτα τέτοιες απίθανες προτάσεις. Σε ένα δυνατό πρωτάθλημα με ομάδες που σέβονται τον φίλαθλο κόσμο τους, μία είναι η αγωνιστική περίοδος, με τον πρωταθλητή να μην μπλέκει ποτέ σε έξτρα αγωνιστικές υποχρεώσεις, και τις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα να υποβιβάζονται χωρίς δεύτερη ευκαιρία.

Πάντως η πρώτη αντίδραση για τις τρεις αφελείς μελέτες, ήρθε από τις 12 ΠΑΕ που συνθέτουν την κίνηση των "μικρών", οι οποίες με κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι άλλο είναι το πραγματικό πρόβλημα του επαγγελματικού πρωταθλήματος, και πως οι συγκεκριμένες μελέτες δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στο ποδόσφαιρο.

Αντίθετα θεωρούν πως η απόφαση για την αναδιανομή των εσόδων, που ψηφίστηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ, είναι μια λύση για τη βιωσιμότητα των ομάδων, γιατί έτσι αντιμετωπίζεται άμεσα ο οικονομικός βραχνάς που απειλεί τη βιωσιμότητά τους, αλλά και την αυτονομία τους. Αγωνιστικά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ επαναρχίζει με τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Ένα δίδυμο που όταν ήταν στην ενεργό δράση είχε υποπέσει σε πολλά διαιτητικά λάθη... Σήμερα στο κυρίως πιάτο της 12ης αγωνιστικής, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται το βράδυ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου ο δυνατός Πανιώνιος υποδέχεται τον ικανό για όλα Παναθηναϊκό (19.30). Νωρίς στο Φάληρο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κέρκυρα (15.00) έχοντας τον πρώτο λόγο, ενώ το απόγευμα διεξάγονται οι αγώνες Λεβαδειακού - Ηρακλή (17.15) και Παναιτωλικού - Ξάνθης (17.15). Αύριο, η συνάντηση ΠΑΟΚ - Ατρόμητου (19.30) στην Τούμπα.

(Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται από τη Nova).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL