Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Σούπερ Λιγκ: "Δωρίζουν" ένα ακόμη πρωτάθλημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Σούπερ Λιγκ: "Δωρίζουν" ένα ακόμη πρωτάθλημα

Ο Τζαλμά Κάμπος, "βασιλιάς" των χαμένων ευκαιριών του ΠΑΟΚ και στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Πριν από την αφετηρία της φετινής Σούπερ Λιγκ υπήρχε διάχυτη η εκτίμηση πως ο Ολυμπιακός δεν είναι ικανός να επαναλάβει επίπεδα απόδοσης προηγουμένων αγωνιστικών περιόδων, με τρανότερο παράδειγμα την περσινή, στην οποία κατάφερε να νικήσει στους 28 από τους 30 αγώνες που έδωσε...

Έτσι, αν οι άλλες τρεις ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) αποκτούσαν μια σταθερότητα και ήταν σε θέση να ελαχιστοποιήσουν τις γκέλες, θα μπορούσε να διεξαχθεί το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα εδώ και πολλά χρόνια...

Όμως, μετά από έξι αγωνιστικές ο Ολυμπιακός μπορεί -πράγματι- να είναι χειρότερος προηγούμενων χρόνων, αλλά βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση έχοντας 4 βαθμούς διαφορά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και 7 από τον ΠΑΟΚ... Αν, μάλιστα, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε νικήσει τον αγώνα του με τον Λεβαδειακό, που αναβλήθηκε ελέω της επίσκεψης του Εγκέλαδου στην περιοχή της Ηπείρου, θα ήταν αυτός που θα καταδίωκε τον Ολυμπιακό ως δεύτερος.

Βασική αιτία της εκ νέου πρωτοπορίας των Πειραιωτών είναι το γεγονός πως οι άλλοι τρεις διεκδικητές παρουσιάζουν τεράστια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, ακόμα και μέσα στον ίδιο αγώνα, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς. Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσιάζει, αλλά πώς να μην είναι πρώτος όταν π.χ. η ΑΕΚ μένει στο 0-0 στο ΟΑΚΑ με Ηρακλή και Πανιώνιο, όταν πέρυσι με χειρότερο υλικό στους αντίστοιχους αγώνες είχε "φιλοδωρήσει" με 5 γκολ τους Θεσσαλονικείς και είχε επικρατήσει με 2-0 της ομάδας της Νέας Σμύρνης;

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη παραχωρήσει δύο "λευκές" ισοπαλίες, που, με το δεδομένο πως ξεκίνησε με -3 βαθμούς, στοιχίζουν πολύ. Και αν η ήττα στο Καραϊσκάκη θεωρείται εντός προγράμματος, παρότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε ακόμα και να νικήσει, τα δύο 0-0 (με Ξάνθη στην Τούμπα και στη Βέροια) συνιστούν σημαντικές απώλειες.

Η ομάδα του Ίβιτς δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, που μένουν όμως ανεκμετάλλευτες. Είναι δε εντυπωσιακό το στατιστικό στοιχείο που αναδεικνύει πως ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει όλα του τα φετινά τέρματα πριν από το 28ο λεπτό των αναμετρήσεών του!

Στο 2-1 με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα τα δύο τέρματα σημειώθηκαν στο 2ο και στο 27ο λεπτό, στην εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο 22ο και στο 24ο, στο εντός έδρας 1-0 με τον Ηρακλή στο 3ο λεπτό, ενώ τέλος στο πρόσφατο ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 παρότι άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Ακόμη και στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΛ ο "δικέφαλος" πέτυχε και τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο! Μετά την ανάπαυλα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ χάνουν κάθε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα...

Από την πλευρά του και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει τις δικές του ιδιομορφίες. Στους δύο τελευταίους αγώνες του, στη Βέροια για τη Σούπερ Λιγκ και στη Λιέγη για το Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι σχεδόν εντυπωσίασε στα πρώτα ημίχρονα. Με τη Σταντάρ, μάλιστα, είχε προβάδισμα δύο ολόκληρων τερμάτων.

Παρόλα αυτά, έμεινε και στους δύο αγώνες τελικώς στην ισοπαλία (2-2 στο Βέλγιο), ενώ το δευτεριάτικο 1-1 στην πρωτεύουσα της Ημαθίας σηματοδότησε τη δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία του Παναθηναϊκού μετά την ήττα-σοκ στη Λεωφόρο από την Ξάνθη με 1-2 (κι αυτή με γκολ στο β' ημίχρονο). Τα τελευταία λεπτά των αγώνων είναι "μαρτυρικά" για τους "πράσινους", με αποκορύφωμα τα δύο γκολ που δέχτηκε από τη Θέλτα στο Βίγκο.

Ο Παναθηναϊκός, μετά τις τόσες "αυτοκτονίες", θα παίξει για μια ακόμη χρονιά "με την πλάτη στον τοίχο" στο ντέρμπι της άλλης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL