Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ / Μουντιάλ 2018: Καλό ξεκίνημα, για καλύτερη συνέχεια...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ / Μουντιάλ 2018: Καλό ξεκίνημα, για καλύτερη συνέχεια...

Τρεις νίκες στους τρεις τελευταίους αγώνες για την Εθνική ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε...

Όταν προέρχεσαι από ένα απίστευτο αγωνιστικό "πατατράκ" χρειάζεσαι όσο οτιδήποτε άλλο ένα νέο, νικηφόρο ως επί το πλείστον, ξεκίνημα. Το είχε ανάγκη η ίδια η Εθνική ποδοσφαίρου, το είχαν ανάγκη οι ποδοσφαιριστές, το είχε ανάγκη ο καινούργιος προπονητής Μίκαελ Σκίμπε, το είχαν ανάγκη όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι, που παρακολουθούν την ομάδα...

Σε μια μέρα που εδώ στην Ελλάδα κυριαρχούσε η πρόταση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου για το ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης, η νέα Εθνική είχε πρεμιέρα στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ του 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Απέναντι στο Γιβραλτάρ, εκτός έδρας, "απαγορευόταν" κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Έπρεπε να "σβηστούν" οι δύο ήττες από τα Νησιά Φερόε και η τελευταία θέση στον όμιλο, που ήρθε να μας προσγειώσει με τον πιο απότομο τρόπο μετά από πολλά χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον διεθνή ανταγωνισμό.

Η νίκη με 4-1 αποτελεί τον ορισμό του ξεκινήματος "με το δεξί". Η ψυχολογία είναι πια θετική, αφού είχε προηγηθεί και η σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση επί της Ολλανδίας (η πρώτη μετά από 10 μεταξύ τους αναμετρήσεις) στη φιλική αναμέτρηση λίγες μέρες πριν. Οι τρεις βαθμοί ήρθαν, η εικόνα ήταν σχετικά καλή σε σχέση με το δράμα των προηγούμενων χρόνων, κάτι δείχνει να κινείται προς θετική κατεύθυνση.

O Μίκαελ Σκίμπε κατάφερε να κάνει αυτό που κάποτε έμοιαζε αυτονόητο. Ασφαλή συμπεράσματα για τα δυνατά και τα αδύνατα της σημεία δεν μπορούμε ακόμα να εξάγουμε για προφανείς λόγους. Έγιναν κάποια αμυντικά λάθη, που αυτήν την φορά δεν τα "πληρώσαμε" εξ αιτίας της χαμηλής δυναμικότητας του Γιβραλτάρ. Πρόβλημα, όμως, ήταν και πως στο β' ημίχρονο η ομάδα δεν σκόραρε για να διευρύνει προς όφελος της τον συντελεστή τερμάτων, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμιών η διαφορά τερμάτων είναι ο βασικός συντελεστής.

Στους άλλους δύο αγώνες, αποσαφηνίστηκε από την αρχή κιόλας πως δύο συγκεκριμένες ομάδες είναι σε καλή κατάσταση, τόσο που φαίνεται να είναι οι κυριότεροι αντίπαλοι της Εθνικής μας. Το Βέλγιο, με τις πολλές περγαμηνές τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ποιότητας του υλικού του, νίκησε εκτός έδρας την Κύπρο 3-0. Η Βοσνία συνέτριψε εντός έδρας με 5-0 την Εσθονία. Θυμίζουμε πως προκρίνεται απευθείας στο Μουντιάλ η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα, ενώ ο δεύτερος θα συμμετάσχει σε μπαράζ με τους δεύτερους των άλλων ομίλων.

Στις 7 Οκτωβρίου η Ελλάδα υποδέχεται την Κύπρο, ενώ τρεις μέρες αργότερα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Εσθονία. Εύκολα μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε πως με δύο νίκες σε αυτούς τους αγώνες η Εθνική μας κάνει ένα ιδανικό ξεκίνημα και μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL